Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Iceta (entre Goldfinger i cuiner de paelles) sense superar el seu complex d’inferioritat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, diu ara que està preocupat i vol saber “en quin context” s'estan produint els interrogatoris de la Guàrdia Civil a càrrecs de la Generalitat i qui els ha ordenat. “M'agradaria molt saber l'origen, el context, què s'està buscant i perquè”, ha dit en una entrevista a l'ACN. Ha reconegut que el govern espanyol té la via de la fiscalia per actuar però ha afegit que calen “indicis”. Ha dit també que s'ha de distingir entre la defensa “legítima” d'unes idees i l'eventual comissió d'un delicte i ha apuntat que “per ara que se sàpiga no hi ha algun delicte”. 

Redacció
Redacció 29/07/2017

Descarta que l’Estat apliqui l’article 155 però ell callarà si ho fan

Ha descartat també que l'Estat apliqui l'article 155 de la Constitució per aturar l'1-O i ha dit que sovint sembla que és l'independentisme qui està “una mica delerós” que així sigui.

Iceta callat davant les clavegueres de l’estat

Iceta s'ha expressat en aquests termes després que s'hagi citat a declarar diversos càrrecs de la Generalitat i també l'exportaveu del comitè executiu del Pacte Nacional del Referèndum (PNR) i que el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) hagi manifestat que aquests no s'emmarquen en la causa que investiga el jutjat d'instrucció número 13 per les declaracions de l'exsenador Santiago Vidal.

Iceta té un greu problema, tota una vida a la política i encara no ha superat el seu complexa d’inferioritat

El socialista ha considerat que si s'estan interrogant unes persones i no unes altres és perquè “tenen algun tipus d'indici que els fa sospitar d'algunes persones”. Ha lamentat però estar en un “permanent estat de sospita”.

Mentre la democràcia dels catalans està en perill, ell mira Goldfinger i cuina paelles

El primer secretari ha dit que certament el govern espanyol té la via de la fiscalia per actuar i per això ha dit que vol saber si ha estat aquesta o un jutge qui ha ordenat els interrogatoris ja que fins el moment es desconeix. “Per això el primer que m'agradaria saber és perquè s'estan produint, en quin context, quina és la raó de les actuacions, si han estat ordenades directament o si són conseqüència d'altres investigacions en curs”, ha manifestat.
 
Iceta ha apuntat també que cal “distingir clarament” entre la defensa d'una opinió i el treball per aconseguir un objectiu sempre que es faci “dins del marc legal” del que pot ser la comissió d'un delicte.
 
“No cal” aplicar el 155, però si ho fan ell callarà
 
Sobre si l'Estat hauria d'arribar a aplicar l'article 155 de la Constitució espanyola per aturar l'1-O, Iceta ha considerat que “no és necessari” perquè l'estat de dret té “mecanismes” per fer que les lleis es compleixin. “És el món independentista el que sembla estar una mica delerós que es produeixi aquesta aplicació del 155”, ha considerat. Segons ell, no hi ha “cap mena de símptoma” que faci pensar que es pot arribar a aquest escenari.