Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Iceta convida Duran i Lleida al “suïcidi polític”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, celebra que l’actual direcció d’Unió Democràtica fixi com a línies vermelles del seu propi full de ruta no sortir de la Unió Europea, no fer una declaració unilateral d'independència (DUI) i que els catalans puguin votar l'encaix amb la resta d'Espanya en una consulta acordada. “Benvinguts al seny i a la realitat”, ha exclamat durant el Consell Nacional de partit. Iceta ha fet broma recordant que la “consulta acordada” era una d'aquelles coses del Pere”, en al·lusió al discurs del seu antecessor al capdavant del partit. Segons Iceta, no hi haurà cap solució unilateral al problema de l'encaix entre Catalunya i la resta d'Espanya i demana “que ningú enganyi” els ciutadans.

Redacció
Redacció 11/04/2015

Iceta camí d’enfonsar el PSC vol fer el mateix amb UDC

El líder dels socialistes catalans remarca que renunciar a la DUI i buscar l'acord amb l'estat per realitzar una consulta acordada sobre el futur polític de Catalunya “no suposa cap renuncia a res” i assegura que el PSC continuarà defensant un pacte fiscal just, més autogovern per a Catalunya i la transformació d'Espanya en un estat federal.

Pere Navarro tenia raó segons Iceta

En aquest sentit, Iceta ha volgut donar la benvinguda als “amics” d'Unió, després que aquesta setmana el secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, fixés les línies vermelles del full de ruta dl democratacristians i s'apropés a les tesis socialistes: ni sortir de la UE, ni DUI i amb consulta acordada amb l'estat espanyol. “Això eren aquelles coses del Pere [Navarro]”, bromeja.