Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Iceta assegura que a Zapatero “li queda un camí per recórrer” per ser “federalista del tot”

El viceprimer secretari i portaveu parlamentari del PSC, Miquel Iceta, ha manifestat aquest dijous que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no és ‘federalista del tot’. Iceta ha ressaltat que al president espanyol no ‘li fa por la idea que en un estat convisquin identitats nacionals’. No obstant, el dirigent dels socialistes catalans ha afegit: ‘D’aquí a dir que és un federalista amb tots els ets i uts encara li queda un camí a córrer’. Així mateix, ha adverit dels riscos que no avanci la via estatutària.

Redacció
Redacció 28/12/2007

Iceta, en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, també ha advertit que ‘cal assenyalar els riscos’ que la via estatutària no tiri endavant perquè, segons ell, seria ‘un fracàs’ que ‘posaria en crisi moltes coses’. En aquest context, ha recordat les declaracions del president de la Generalitat, José Montilla, a Madrid, quan va advertir de la desafecció irreversible de Catalunya vers l’Estat espanyol. Per això, ha ressaltat que ‘s’ha d’anar a totes’ en la ‘defensa de la voluntat del poble català, en la defensa d’una determinada via d’aprofundiment en l’autogovern que no trenca amb Espanya’.

Amb la vista fixada a les pròximes eleccions generals del mes de març que ve, ha recordat que la posició oficial del PSC és tenir un grup propi, tot i que ‘en aquest moment no és a l’agenda, però hi pot ser en qualsevol moment’. Iceta també ha remarcat que l’estratègia actual dels socialistes catalans és ‘influir des de dins del PSOE’, i ha assenyalat que ‘si algun dia el PSC ha de fer grup parlamentari serà un indici que la seva aposta per influir des de dins no ha reeixit’.

El dirigent del PSC també s’ha referit als mitjans públics per dir que els ‘necessitem per fabricar catalanistes’. Per contra ha afirmat que no comparteix que aquests mitjans han de radicalitzar els ciutadans ‘que ja són catalanistes per fer-los nacionalistes o independentistes’.