Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Ibarretxe diu que la consulta està ‘al cor’ del PNB des de fa 100 anys

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, ha assegurat avui que ‘la consulta i la capacitat de decisió del poble basc’ estan ‘al cor’ del projecte polític del PNB ‘des de fa 100 anys’ i ‘no va desapareixeran de cap programa electoral en els pròxims 100 anys, almenys’. A més, ha preguntat al PP i al PSE-EE ‘amb quina cara’ demanen el vot assegurant que defensaran els interessos de la societat basca després d’haver ‘negat la seva veu’ a l’impedir la consulta. A una entrevista de RNE, Ibarretxe ha insistit que ‘evidentment, al cor del nacionalisme democràtic basc hi ha la il•lusió de realitzar la consulta al poble basc, per tenir així capacitat de decisió. ‘Això ha estat durant 100 anys al cor del nostre projecte polític perquè, decidir aquí, la capacitat de decisió del poble basc, vol dir tenir més capacitat cada vegada d’actuar, i això es tradueix en tenir també més capacitat de progressar.

Redacció
Redacció 24/11/2008

Per aquest motiu, ha afirmat que ‘cada vegada la societat basca ha anat reivindicant un major grau d’autogovern, de capacitat de decisió i en el futur veurem com la participació democràtica s’instal•la cada vegada amb més força també a Euskadi’. Ibarretxe s’ha mostrat segur que es produiran ‘consultes i decisions aquí a Euskadi, perquè això significarà, com ha significat en el passat, també progrés’.

Supèrbia de ZP

El lehendakari ha reiterat que José Luis Rodríguez Zapatero i el seu Govern es van comportar amb ‘supèrbia’ davant la Llei de Consulta aprovada pel parlament basc, demostrant, al seu judici, que no tenien ‘cap tipus d’interès a conèixer quina decisió volíem prendre, quin era la nostra opinió en relació amb la pau i amb la construcció, el desenvolupament d’acords entre els partits polítics’.