Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

I el Quart Cinturó?

|

- Publicitat -

El suplement d’infraestructures que l’aparell de propaganda de la Presidècia de la Generalitat va ‘regalar’ a La Vanguardia el passat 27 d’octubre encara cueja. Més enllà del simbolisme d’aquest regal -que ja vam explicar que es valorava, pel cap baix, en 400.000 euros de ‘subvenció indirecta’ pel Grupo Godó i que significava enterrar la destral de guerra entre La Vanguardia i Montilla- el propi contingut de l’especial també ha aixecat polseguera.

El suplement avançava totes les infraestructures previstes pels propers anys, des d’ampliacions de línies de metro -de les que encara no hi ha estudis informatius redactats- fins a carreteres que, avui per avui, només són sobre el paper, línies d’alta tensió i d’altres infraestructures viàries o de serveis… Hi eren totes… menys una.

Publicitat

La infraestructura que s”oblidava’ era el polèmic Quart cinturó, una obra faraònica que ja té trams construïts i diversos segments en construcció, tot i la forta oposició del territori. Al pamflet de Política Territorial i Obres Públiques no hi havia ni una referència a aquesta Ronda del Vallès, i això que les obres avancen a diverses localitats catalanes, removent terres i aixecant viaductes per allà on ha de passar la B-40. De manual: lloar tot allò que té connotacions positives i amagar o ignorar allò que pugui desgastar.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut