Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Huguet recorda al president d’Iberia que ells han acceptat diners de la Comunitat de Madrid

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha denunciat aquest dimecres el ‘fariseisme’ del president d’Iberia, Fernando Conte, per haver criticat l’operació de compra d’Spanair per part d’inversors catalans i institucions catalanes, i haver dit que més que una compra es tracta d’un ‘rescat’ d’una aerolínia ‘sense viabilitat’. Per Huguet, ha Conte ‘li hauria de caure la cara de vergonya’, ja que Ibera està ‘intervinguda directament des de la Comunitat de Madrid a través de Caja Madrid’. El conseller creu que Conte ‘veu la palla a l’ull del pròxim i no veu la viga en el seu’ i ha dit que a Catalunya es va ser ‘més prudent’ quan ‘Aguirre va intervenir Iberia des de Caja Madrid’.

Redacció
Redacció 05/02/2009

En declaracions al Parlament, Huguet ha defensat la ‘legítima operació’ per part d’empresaris catalans per fer-se amb la majoria de les accions d’Spanair i ha defensat la necessitat d’operacions com aquesta en un moment de crisi, ‘amb Catalunya com un dels llocs més afectats per la pèrdua de llocs de treball’.

El conseller ha denunciat ‘la impunitat de la tecnoestructura que mana a Madrid quan són coses que afecten a Catalunya’. Huguet ha reclamat acabar amb un sistema ‘radial’ d’Aena ‘al servei d’Iberia’, ja que això és ‘un atac a les necessitats de Catalunya per sortir de la crisi’. Per això, ha demanat un aeroport del Prat amb ‘autonomia de gestió’.