Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Huguet encapçala una missió institucional a Escòcia

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, viatjarà aquest dimecres a Edimburg i Glasgow per conèixer el model escocès d’innovació i internacionalització, i de suport a les empreses tecnològiques, com també intercanviar experiències entre els models català i escocès de promoció i comercialització turística, i fomentar-ne col·laboracions. El conseller es reunirà amb el ministre escocès d’Empresa, Energia i Turisme i amb la principal agència de promoció econòmica d’Escòcia. També visitarà el parc científic Science Triangle d’Edimburg, Bioquarter, el principal entorn d’investigació del sector mèdic al Regne Unit, i es reunirà amb alts càrrecs del sector turístic.

Redacció
Redacció 14/05/2008

El conseller Huguet encapçalarà la delegació catalana que viatjarà aquest dimecres a la tarda a Escòcia amb l’objectiu d’establir col·laboracions en els àmbits tecnològic, turístic i de recerca. La missió compta també amb la participació de la Comissionada d’Universitats i Recerca, Blanca Palmada, la directora general d’ACC1Ó COPCA/CIDEM, Carme Botifoll, i el director de Turisme de Catalunya, Ignasi de Delàs, entre d’altres responsables institucionals dels àmbits turístics, de recerca i suport a l’empresa.

En el marc d’aquesta missió, prevista des d’aquest dimecres fins al divendres 16 de maig, Huguet es reunirà amb el seu homòleg escocès, el ministre d’Empresa, Energia i Turisme, Jim Mather, així com amb els responsables dels principals organismes de promoció turística, de suport a l’empresa i de l’àmbit tecnològic i de recerca. En la trobada amb el ministre, els dos titulars i turisme de Catalunya i Escòcia abordaran temes relatius a les seves competències comunes, com turisme, suport a l’empresa en l’àmbit tecnològic i finançament capital risc.

Àmbit empresarial

En l’àmbit de suport a l’empresa, Huguet es reunirà dijous 15 de maig amb el cap executiu de l’Scottish Enterprise, Jack Perry, que és el màxim responsable de la principal agència econòmica, d’empresa, innovació i inversió del país, amb qui el conseller Huguet tractarà diferents qüestions relatives al suport a l’empresa, com el finançament per emprenedoria i el suport a empreses tecnològiques.

Tecnologia i recerca

En el vessant tecnològic, la directora general d’ACC1Ó, Carme Botifoll, visitarà dijous el parc científic Science Triangle, un dels 20 millors parcs científics en l’àmbit mundial. El conseller visitarà a Edimburg Bioquarter, un entorn dedicat a la creació de coneixement i d’innovació en la recerca en salut i biomedicina. Es tracta d’un important pol d’innovació al Regne Unit, que integra hospitals universitaris de reconegut prestigi, la universitat d’Edimburg, universitats i centres de recerca.

Turisme

En l’àmbit del turisme, el conseller Huguet mantindrà dijous una trobada amb els màxims responsables del principal organisme de promoció turística d’Escòcia, Visit Scotland. Acompanyat del director de Turisme de Catalunya, Ignasi de Delàs, el conseller Huguet es reunirà amb el cap executiu de Visit Scotland, l’oficina nacional de turisme d’Escòcia, per analitzar les relacions dels ens de promoció turística escocès i català amb els respectius sectors privats i la forma de comercialització dels seus serveis.

Finalitzada la reunió, el conseller tindrà un dinar de treball amb agents de viatges majoristes i minoristes del país, una trobada per copsar l’opinió de l’estat actual del turisme emissor envers Catalunya, els canvis en la indústria turística, i identificar estratègies de col·laboració amb vista al futur.

Huguet es reunirà també amb el cap de The National Trust of Scotland, una fundació dedicada a preservar i promocionar el patrimoni natural i cultural del país, Shonaig Mcpherson, per analitzar el model de funcionament i identificar futures estratègies de col·laboració. La missió es tancarà amb una trobada amb els responsables de l’Scotch Whisky Association, la principal associació empresarial per a la promoció turística i comercialització d’aquest producte, que aplega el 95% dels productors i distribuïdors de whisky escocès.

En aquest marc, el conseller Huguet farà una visita guiada a la Scotch Whisky Experience Alistair McIntosh, conduïda pel director de l’associació, per tal de conèixer les accions de promoció turística vinculades a l’imaginari entorn del producte més característic i principal exportació del país.