Dimarts, 18 de Febrer de 2020 - Edició 572
La República

Huguet demana homologar els nivells de les beques universitàries al cost de la vida a Catalunya

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, s’ha reunit aquest dilluns amb el ministre d’Educació, Ángel Gabilondo, per abordar els grans temes del món universitari. Un dels punts ha estat el traspàs de la gestió de beques a la Generalitat. El conseller ha assegurat que treballen per arribar a un acord ‘pròximament’. Huguet ha demanat que com a mínim s’hauria d’homologar el nivell de les beques al cost de la vida a Catalunya, 20 punts per sobre dels territoris més barats de l’estat espanyol.

Redacció
Redacció 09/06/2009

Huguet ha explicat després de reunir-se amb el ministre que s’ha d’augmentar la dotació de les beques, recordant que hi ha diverses sentències del Tribunal Constitucional que diuen que caldria segregar territorialment els recursos destinats a beques.

El cost de la vida molt per sobre de la mitjana espanyola, ha dit el conseller, ‘la gent pobre ho és a partir d’una quantitat superior en altres llocs’ en el cas de Catalunya. Arribar a fi de mes, el pis, els serveis, la llista de la compra, pot arribar a ser fins a 20 punts més car que altres territoris, ha argumentat el conseller.

Per aquest motiu, un sistema de beques homogeni provoca un efecte de falta d’equitat’, caldria ‘com a mínim’ homologar el nivell de beca al cost de la vida. Aquesta és una de les pretensions del Ministeri i ‘s’està buscant una fórmula’ per veure si el model actual té una ‘correcció en el futur, perquè serveixi al repartiment territorial de recursos’.

Relacionats