Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Huguet: ‘Catalunya no és la colònia del senyor Arenas’

Les provocacions anticatalanes del president del PP andalús, Javier Arenas, que aquest diumenge amenaçava de denunciar aquells qui escolaritzin un nen andalús en una llengua que no sigui l’espanyol, ja han rebut les primeres respostes. Des d’ERC, l’exconseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha replicat el polític andalús des del seu Twitter, assegurant que ‘el senyor Arenas no és propietari dels destins dels emigrants andalusos i menys dels seus fills i néts’, tot recordant-li que ‘Catalunya no és la seva colònia’. També ha valorat les paraules de l’andalús el portaveu republicà, Ignasi Llorente, que els veu com una ‘mostra d’ignorància’. Des de Solidaritat Catalana (SI) el diputat Uriel Bertran també ha replicat Arenas i ha deixat clar que ‘a Catalunya no hi ha nens andalusos, sinó que són catalans’.

Redacció
Redacció 24/01/2011

A més el portaveu de SI considera que ‘no necessitem que el PP d’Andalusia ens digui el que cal fer’, i ha remarcat que cal canviar de mentalitat: ‘S’ha acabat això de pensar que els fills d’immigrants andalusos o d’altres llocs no són catalans, perquè a Catalunya considerem que sí que ho són, i fa molts anys que l’independentisme té molt clar que són catalans si ells desitgen ser-ho’.

El portaveu d’ERC, Ignasi Llorente, també ha tingut paraules per les declaracions de Arenas, que ha qualificat de mostra ‘d’ignorància’. Considera que els escolars catalans tenen el mateix grau de competència en llengua castellana que a la resta de l’Estat. A més, ha afegit que parlant ‘d’alumnes andalusos’, es devia referir als estudiants de la seva comunitat autònoma.

Declaracions del PP en clau electoral

Les rèpliques catalanes fan referència a l’estirabot que va perpetrar aquest diumenge el president del PP andalús, Javier Arenas, en atacar la immersió lingüística i advertir que el PP no mirarà a una altra banda i serà ‘bel·ligerant’ si a un nen andalús se l’intenta a obligar a estudiar en una altra llengua diferent a la seva o si un andalús no pot accedir a un lloc de treball per estar format en castellà.