Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Huguet adverteix que caldran polítiques d”insubmissió’ des de la Generalitat

Tal com va reconèixer el jurista Alfons López Tena, la retallada del TC espanyol és inapel·lable. Davant aquesta situació, i en paral·lel a les negociacions i al front comú que intenta articular la classe política per aplicar el 100% de l’Estatut votat pels catalans, el conseller d’d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha advertit que s’acosta una etapa de ‘resistència’ on, ‘de forma intel·ligent, s’hauran de fer polítiques d’insubmissió legal des de les institucions i desobediència civil per part dels ciutadans’. Huguet ja avisa que aquestes accions ‘poden comportar conseqüències legals’, i adverteix que els problemes que sorgeixin quan institució, un Ajuntament o una escola es neguin a aplicar una normativa sorgida de la retallada caldrà solucionar-los entre tots.

Redacció
Redacció 13/07/2010

En un article al seu blog, Huguet reconeix que aquesta fase ‘hi serà, més llarga o més curta, però ens trobarem amb dificultats’, i en aquest sentit demana que ‘comencem a imaginar-nos-ho’ perquè ‘ho haurem de solucionar tots junts’.

Per Huguet, ‘és l’hora dels valents i les valentes, siguin polítics, representants de la societat civil o ciutadans de peu’. A més el conseller manté que, davant de les injustícies i els conflictes que generi la retallada del TC al text votat pel poble, ‘es crearan corrents de solidaritat a Catalunya i a l’estranger’.

El conseller considera que, políticament, ‘és l’hora que els electors facin un gest i triïn opcions que obertament volen avançar cap a l’Estat Català’, i en aquest sentit defensa que la ‘única opció sòlida, independentista i progressista és Esquerra Republicana de Catalunya’. Huguet també defensa que ‘el milió i escaig de persones que va sortir al carrer s’ha de plantejar liderar tot el que pugui, des de la comunitat de veïns, a patronals, sindicats i cambres, passant per associacions de veïns, de mares i pares d’alumnes i direccions d’empreses’, ja que ‘l’’independentisme no pot ser una foguerada cíclica, sinó un actitud permanent, i això comporta hores d’esforç i sacrifici’.