Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Hotels i càmpings podran omplir piscines amb aigua de cuba

El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa permetrà al sector turístic omplir piscines amb aigua de cuba en cas que persisteixin les restriccions per la sequera, i es mantingui la situació d’excepcionalitat 2. Els establiments que ho desitgin podran contactar amb empreses, avalades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que els portaran aigua amb totes les garanties sanitàries tot i que no serà apta per al consum de boca. El Departament s’ha ofert a enviar tècnics als diferents establiments per avalar que l’aigua utilitzada prové d’aquestes empreses. El conseller del ram, Josep Huguet, ha ressaltat que el sector ‘no s’ha de sentir perjudicat’.

Redacció
Redacció 16/05/2008

Josep Huguet, que es troba de viatge institucional a Escòcia, ha rebut aquest dijous amb bons ulls la notícia que el Govern, durant una sessió extraordinària, modificarà el Decret de Sequera per mantenir les restriccions. El conseller del DIUE ha indicat, però, que aquesta decisió no ha de fer témer el sector turístic en cas que la sequera persisteixi durant l’estiu, i es mantingui l’excepcionalitat 2.

‘Estem parlant de restriccions a piscines particulars, en cap cas a les d’establiments hotelers’, ha indicat Josep Huguet. El conseller ha avalat la decisió de l’executiu de modificar el decret, perquè tot i que les pluges dels darrers dies hagin incrementat el nivell d’aigua emmagatzemada als pantans, això és ‘insuficient’ per aixecar la prohibició de regar i omplir piscines ‘perquè en cap cas la climatologia garanteix que la situació es mantingui’.

En referència al sector turístic, Josep Huguet ha volgut ressaltar que aquest no s’ha ‘de sentir perjudicat’ per la manca d’aigua. ‘De la mateixa manera que no s’ha impedit aquest recurs per a la indústria, tampoc es farà per al turisme’, ha explicat Huguet.

I és que la Generalitat està decidida a garantir que, aquest estiu, no hi pugui haver cap piscina en un allotjament –hotels, càmpings, cases rurals- que no s’hagi pogut omplir. Tot i que en aquests moments gairebé totes les piscines que hi ha a la franja on hi ha activada l’excepcionalitat estan plenes, i la majoria disposen de circuit tancat, el Departament ha arribat a un acord amb l’ACA per permetre que es puguin omplir piscines amb aigua de cuba si la situació persisteix.

Es tracta d’aigua comprada a diferents empreses –avalades per l’ACA- que, tot i que no és apta per al consum de boca, gaudeix de totes les garanties sanitàries. Aquells allotjaments inclosos dins l’àrea afectada per les restriccions, i que necessitin aigua per la piscina, en podran adquirir a les empreses. Fins i tot, la Generalitat enviarà inspectors al lloc per certificar que l’aigua prové de les cubes.

L’acord que permetrà omplir les piscines amb aigua de cuba es va acabar de lligar la setmana passada. Des de la Direcció General de Turisme ja s’ha comunicat el pacte als diferents patronats de turisme que es troben inclosos al territori afectat per les restriccions.