Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Homs deixa en ridícul VOX

Francesc Homs ha respost al requeriment del partit ultraespanyolista VOX que aquest matí ha demanat al president que “entregui” la DUI que té amagada al calaix al TSJC. També ha afirmat que el president de la Generalitat va respondre sobre els valors que s’havien demanat, i no sobre la pregunta d’UDC l’altre dia al Parlament. Homs ha volgut mantenir les distàncies respecte aquesta qüestió que podria dinamitar el govern durant les properes setmanes. “Al govern no li correspon pronunciar-se sobre els debats interns d’Unió Democràtica de Catalunya. No hi volem interferir”.

Redacció
Redacció 09/06/2015

Homs respon i se'n riu de VOX

L'assumpte de la DUI, ha estat un altre dels temes que ha tractat el portaveu Homs. Pel portaveu del Govern, el president Mas va respondre a una pregunta del periodista del Corriere della Sera, que no té un coneixement tant precís com el que tenim aquí, i és normal que tinguin interès sobre aquesta qüestió. Homs s'ha mostrat molt sorprès i amb un somriure de galta a galta perquè “algú s'hagi molestat a demanar al jutge que regiri els calaixos del president de la Generalitat”, “em pensava que era una broma”. Homs s'ha mostrat sorprès que hi hagi gent que no sigui capaç de comprendre una expressió metafòrica com la que va utilitzar Mas al diari italià.

Homs manté les distàncies amb UDC a l’espera del resultat

Preguntat per la consulta interna d’UDC d’aquest diumenge, i les relacions amb CDC, Homs ha reconegut que és evident que no és un debat neutre, però que al govern no li correspon pronunciar-se en un debat intern com aquest. Quan les posicions estiguin fixades, ja es faran les declaracions pertinents. De fet, malgrat no voler interferir en aquest procés intern, avui planaven rumors sobre la possible expulsió dels consellers d’UDC del Govern, si diumenge els militants d’UDC responen ‘Sí’ a la pregunta formulada pel consell de govern d’aquest partit.

El govern respecta la decisió d’Ada Colau de participar a la manifestació de l’11S

Respecte a l’anunci d’Ada Colau de participar a la manifestació de l’11S a l’Avinguda Meridiana i d’impulsar un compromís propi amb el procés, Homs diu que respecta qualsevol posició de qualsevol alcalde, sigui quin sigui. Colau també ha anunciat que es reunirà amb el president Mas, seguint la tradició institucional, un cop sigui nomenada pel plenari municipal alcaldessa.

Atac a la monja Forcades

El portaveu Francesc Homs, ha respost a una pregunta sobre el cas del nen amb diftèria, que és molt important que els nens i nenes d'arreu de Catalunya estiguin vacunats, perquè així s'asseguren no quedar en situació de perill en aquest aspecte. Diu que és una recomanació, perquè no hi ha cap obligació formal, però d'altra banda ha volgut deixar ben palès que aquest cas demostra la importància de vacunar els nens per sobre de discursos amb un rerefons ideològic, en una clara al·lusió a la guerra contra les farmacèutiques i les vacunes de la monja Forcades, que la setmana vinent farà el salt formal a la política.