Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Homs considera que l’auditoria ‘justifica’ els ajustos econòmics del Govern

El Govern ha valorat l’auditoria que va encarregar per conèixer l’estat de les finances de la Generalitat com un aval a la ‘feina feta i la que queda per fer’ des de l’executiu. El portaveu, Francesc Homs, ha explicat que el document, que es presenta aquest dimarts, ‘confirma la idea que tenia el Govern de l’herència rebuda’ i que suposa una ‘justificació’ dels ajustos que està aplicant. Amb tot, Homs ha avançat que el resultat de l’auditoria i l’anàlisi que en fa l’executiu no obligarà a canviar les condicions pressupostàries ni a incrementar l’ajust. El portaveu ha anunciat també que el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, compareixerà a petició pròpia al Parlament per explicar l’auditoria.

Redacció
Redacció 20/09/2011
El Govern ha analitzat en la seva reunió d’aquest dimarts el resultat de l’auditoria que va encarregar sobre l’estat dels comptes de la Generalitat. Segons ha explicat Francesc Homs en la compareixença posterior a la reunió, l’executiu considera que el contingut d’aquest anàlisi detallat no farà variar l’acció de govern ni modificarà les previsions pel que fa a ajustos pressupostaris. ‘No hi haurà sorpreses des d’aquesta perspectiva, perquè el que està fent la Generalitat ja va lligat amb el que diu l’auditoria’, ha remarcat Homs, que ha considerat que el document manté ‘una certa línia de continuïtat’ amb el que està impulsant el Govern. Pel portaveu, ara només s’ha demostrat ‘el que ja sospitàvem’. ‘Ratifica el que crèiem, però no hi ha res de nou’, ha conclòs. 
 
I és que l’executiu té una interpretació molt clara de l’auditoria. El portaveu ha explicat que el resultat ‘confirma la impressió que teníem de l’herència rebuda’ i ha dit que ‘encara que ens pesi, justifica l’ajust pressupostari que estem fent’. En aquest mateix sentit, Homs ha volgut remarcar que l’auditoria que presenta el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, és un aval a ‘la feina que estem fent i que encara s’ha de continuar fent’ des del Govern. 
 
El portaveu també ha volgut deixar clar que l’auditoria ‘no té ànim de revenja contra ningú’. ‘El poble ja es va manifestar i dictar sentència’, ha dit en referència a les eleccions al Parlament, i ha explicat que el Govern ‘ no té cap interés’ en caure en retrets a l’anterior executiu arran del resultat del nou document. ‘Si algun valor polític té a primer cop d’ull és que confirma les sospites que teníem, que justifica els ajustos, i que va en la línia que va marcant la pròpia intervenció general de l’Estat’, ha sentenciat Homs. 
 
Per últim, el portaveu ha anunciat que el conseller d’Economia ha informat al Govern que compareixerà ‘a petició pròpia’ al Parlament per explicar el resultat de l’auditoria i la interpretació que l’executiu en fa.