Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Homs carrega contra la CUP: “Cada setmana hem de votar que estem convençuts?”

En una entrevista d'Europa Press, el líder de DL al Congrés i vicesecretari general d'Estratègia de CDC ha criticat l’actitud de la CUP per haver presentat la moció al Parlament en què demanen que la Cambra es reafirmi en la resolució independentista del 9N anul·lada pel TC i que aquest dimarts la mesa del Parlament haurà de decidir si es tramita. “Sóc crític amb això. Quan la CUP fa això, busca convèncer gent que no està convençuda o busca posar en contradiccions als que ja estem convençuts? A què respon això? Quin sentit estratègic té? Cada setmana hem de votar que estem convençuts? Em sembla que frega la ridícul”, diu Homs.  

Redacció
Redacció 28/03/2016

“Hi ha gent que tens la sensació que era més feliç quan simplement reivindicava la independència, no com ara, que estem fent la independència”

Segons l’exconseller, la moció és una estratègia de la CUP per “buscar un rèdit partidista i per marcar distància”, i considera la CUP podria no creure en l'aposta independentista. “Això només es pot fer des del convenciment que això no va enlloc i, com no va enlloc, comencen a marcar distàncies per carregar-li el mort a l'altre” si el procés no fructifica. En aquest sentit, Homs demana a la CUP que se centri en eixamplar la base del sobiranisme.

Homs defensa que CDC és nítidament independentista

El també vicesecretari general d’Estratègia de CDC nega que el partit hagi reculat en la seva definició com a força independentista, i recorda que CDC  va demanar el doble 'sí' el 9-N de 2014: “Si això no és ser independentista, que baixi la Verge i m'ho expliqui”, argumenta Homs.

Aposta per mantenir el nom de Convergència

En l’entrevista, Homs es descarta com a futur secretari general de CDC: “Ajudaré en tot el que pugui, no em desentenc. Crec en el que s'està fent, però una cosa és que no em desentengui i una altra que em postuli. No em postulo, em descarto “, ha deixat clar Homs, que es mostra obert a que en la renovació del partit el nom pugui canviar, tot i que aposta perquè es mantingui la paraula 'Convergència'.
 

Relacionats