Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Homs assegura que el Govern de Catalunya plegarà abans que cedir en la llengua

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha assegurat que l’executiu no pactarà els pressupostos amb el PP ni amb cap altra formació si s’ha de fer un pas enrere en la immersió lingüística. Homs ho ha explicat en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes: ‘El que no farem mai és, per aprovar uns pressupostos, cedir en la qüestió de la llengua. Abans ens en aniríem a casa, i ho diem amb tota la humilitat. Si aquest fos, diguem-ne, el condicionant i no trobéssim ningú, ni el PP, ni el partit socialista, ni Esquerra, per aprovar els pressupostos, humilment ens en aniríem a casa si no fóssim capaços de trobar suports’.

Redacció
Redacció 12/09/2011
Francesc Homs ha recordat que CiU està negociant diferents aspectes amb altres partits que no són el PP, com ara el pacte fiscal: ‘Es pot imaginar que aquí el PP no hi és i no ho podríem fer si no tinguéssim en aquest cas concret el suport d’Esquerra Republicana. O les lleis òmnibus, per exemple. Aquesta setmana mateix hi ha un conjunt de compareixences i aquí tenim un principi d’acord en bastants aspectes amb el Partit dels Socialistes’.
 
El portaveu del govern també s’ha referit a l’actitud de l’alcalde de Badalona, el popular Xavier Garcia Albiol, de celebrar una Diada sense actes oficials. Homs ha dit que l’executiu dóna llibertat d’acció als regidors de CiU d’aquesta ciutat, que ahir, a través del seu cap de files, Ferran Falcó, va amenaçar Garcia Albiol amb una moció de censura si pren decisions contra la immersió lingüística: ‘Les coses de Badalona les acabarà decidint la mateixa gent de Badalona. Això em sembla que s’ha de respectar. El que sí que hem expressat des del govern respecte al que ha fet l’alcalde de Badalona és que creiem sincerament que era un error anar a fer l’ofrena, semblava un punt contradictori. Simplement fem constar que hi ha una normativa que s’ha de complir, que ahir era el Dia Nacional de Catalunya. I ho diem sobretot per aquest tipus de gent que sempre es posen en boca que s’han de complir les lleis. S’han de complir totes’.