Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Homofòbia al diari Marca per parlar de la derrota del Barça

El Barça no passa pel seu millor moment acumulant resultats decebedors cedint punts a la lliga i quedant eliminat de la Lliga de Campions. És evident que, qui ho celebra amb més fervor, és la premsa esportiva i els aficionats al Real Madrid en general. Una de les figures que genera més ràbia des de la Meseta és Gerard Piqué, que ha estat la diana de tots els atacs i mofes, fins i tot una que sobrepassa l'ètica periodística com la portada del Marca d'avui.

Redacció
Redacció 18/04/2016
A la portada d'avui del Diari Marca si desprèn una ràbia continguda i un mal gust fora de to. Amb el titular 'A pique' sense accent (expressió que fa referència a un vaixell que s'enfonsa), es pot veure Gerard Piqué a quatre grapes i tot just en un frame on queda amb la cara semi elevada, la boca oberta i amb els ulls tancats. Una imatge que evoca, irremeiablement, una escena de sodomització.
 
És evident que, per als molt mascles del món del futbol que redacten aquest tipus de titulars, una broma homofòbica d'aquestes característiques deu fer molta gràcia. Esperem que no siguin conscients, però, que així perpetuen un estigma dins del món de l'esport i, especialment al futbol, sobre la manca de virilitat dels gais o que un home (heterosexual o no) practiqui sexe anal vulgui dir que és un perdedor.

Aquesta estigmatització homosexual constant al món del futbol ja va ser analitzada a directe!cat quan va transcendir als mitjans que Cristiano Ronaldo tenia un xicot al Marroc immediatament els mitjans de Madrid, al cap d'uns dies van fer aparèixer el nom d'una fèmina per a normalitzar la situació.