Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Histèria a EUA per aconseguir el nou iPhone

Cues a les portes de les botigues d’Apple i de l’operadora AT&T. Expectació col·lectiva per aquells que no poden esperar ni un moment i volen tenir les tecnologies més noves a la butxaca. Ja ha arribat l’iPhone als EUA, un mòbil de l’empresa Apple que inclou un reproductor de música amb 1.000 cançons de capacitat. Avui es posa a la venda als Estats Units, a un preu d’entre 300 i 400 euros segons el model.

Redacció 29/06/2007

Llargues cues avui als Estats Units a les botigues d’electrònica que posaven a la venda per primer cop un nou aparell revolucionari, l’ iPhone. De fet, la cua s’haurà d’esperar fins a les 18 hores d’avui (hora americana, aquí aproximadament la 1 de la matinada) , moment en què es podrà comprar el nou instrument a tots els Estats Units.

Així doncs, la concentració de gent ha desbordat les botigues d’Apple i de l’operadora AT&T dels Estats Units ja que existeix una histèria col·lectiva per comprar el nou telèfon iPhone. El preu de la nova joguina oscil·larà entre els 500 i 600 dòlars, segons el model.

Per evitar la picaresca que pot donar-se en aquests casos, AT&T ha anunciat que limitarà la venda dels seus telèfons a un màxim d’un per persona, encara que Apple no ha confirmat si pensa seguir aquesta política. Mentrestant, les accions de la companyia californiana han pujat un 30% des que es va anunciar al gener que l’iPhone sortiria aquest any.

Pros i Contres

El mòbil d’Apple que ha de revolucionar el mercat suma a les funcions habituals d’un telèfon mòbil les d’un reproductor de música amb 1.000 cançons de capacitat, vídeo i accés a Internet, també es podran visualitzar vídeos del YouTube. Amb tot, els seus crítics ja han assenyalat entre els punts febles de l’aparell que té una memòria limitada, que l’accés a internet és lent i que a Apple li falta experiència en el món del telèfon mòbil.

I a Europa?

Aquí a Europa ens haurem d’esperar encara més que els que fan cua. Es preveu que l’iPhone arribi la tardor vinent i a més no se n’ha concretat la data.