Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Hipercor blaver

|

- Publicitat -

A Espanya ho tenen molt clar. De fet, tenen una dita que compleixen al peu de la lletra: ‘divide y vencerás’. Sempre han dut aquesta estratagema a l’hora de dilapidar el progrés i la sobirania catalana. Un exemple molt clar és l’actuació que es duu a terme des d’Espanya contra la llengua catalana i la seva unitat. Català i valencià són la mateixa llengua, simplement amb diferències dialectals, com ho és l’andalús del castellano viejo.

Però tenen clar que dividint quelcom tan important com la llengua, altrament definida com la màxima expressió d’una cultura, ens fan mal. Ens afebleixen. És per aquest motiu que des de directe!cat no tenim pèls a la llengua i sempre que trobem algun institució o empresa que separa el català del valencià el denunciem corrents.

Publicitat

És el cas d’Hipercor i la seva web. Si us hi dirigiu veureu que està tota en castellà. Buscant i rebuscant, ben amagat, es pot trobar l’opció de canviar l’idioma. Un cop allà, per canviar la pàgina al català has de seleccionar banderes: pots escollir castellà, català, gallec, valencià i anglès.

Les diferències de la pàgina en català i valencià són mínimes, per exemple, ‘serveis’ per ‘servicis’; ‘lleure’ per ‘oci’…. Un 98% és igual a les dues pàgines. A més, en el fons no deixa de ser una farsa perquè el contingut de la web no està traduït i et demana que facis click a l’enllaç en espanyol si vols poder obtenir alguna informació.

Amb aquests fets en adonem també de quin peu calça cada empresa I quin rerefons polític tenen a darrera.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut