Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Hi ha empreses a Barcelona que reclamen ara deutes de fa més de deu anys

Les empreses ho intentent tot per intentar ingressar. A causa de la crisi econòmica, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Barcelona ha enxampat a diferents empreses que reclament deutes passats, en alguns casos de més ed deu anys. Les entitats, en busca d’obtenir líquid directe, repassa llistes antigues per tal de poder reclamar a morosos deutes passats. Aquest fenomen s’ha començat a detectar a partir de l’estiu, segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi William Carnes, qui diu que només és legal reclamar el deute pendent durant els últims cinc anys.

Redacció
Redacció 13/03/2009

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha detectat que en la majoria dels casos són grans empreses dedicades al cobrament de deutes pendents. Fins i tot, en alguns casos, s’ha venut la llista de morosos a empreses petites que algunes vegades utilitzen mecanismes de legalitat dubtosa.

De les 13.400 reclamacions que ha atès l’Oficina del Consumidor de Barcelona durant el 2008, una quarta part denuncien les companyies de telefonia. Pel que fa a les consultes per suposats casos de mòbing immobiliari, l’Oficina n’ha atès 38 casos, mentre que l’any 2007 es van superar els 200.