Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Herrera troba ‘insòlit i irresponsable’ que Zapatero no vulgui reconèixer la seves xifres de finançament

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha qualificat d”insòlit i irresponsable’ que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, negui les xifres del nou finançament que s’està negociant i que el conseller d’Interior va fer públiques al Parlament aquesta setmana. Segons Herrera, Zapatero sap que aquests xifres són ‘certes’ i li ha reclamat ‘rigor, serietat i responsabilitat’ perquè el model de finançament compleixi amb l’Estatut. Herrera s’ha referit així a les declaracions de Zapatero que aquest divendres qualificava les xifres proporcionades pel Govern en boca de Joan Saura com a ‘filtracions’ quan ‘sap que no ho són’.  ‘No pot amagar el cap sota l’ala i no s’ho pot prendre a broma’, ha afegit ‘perquè amb aquestes xifres el Govern no va enlloc i no tindrà recursos per fer front a la crisi econòmica’.

Redacció
Redacció 23/03/2009

Pel que fa les càrregues dels Mossos d’Esquadra en les manifestacions dels estudiants anti Bolonya i que van acabar amb més de 80 ferits, entre manifestants i periodistes, Herrera ha recordat que el conseller d’Interior ja va demanar disculpes, va assumir els errors i que el Departament està investigant què va passar. ‘Ja hem dit que no ens ha agradat’, ha afegit.

El secretari general ecosocialista ha fet aquestes declaracions en el marc de la 6a Assemblea del Baix Llobregat que sota el lema ‘El neoliberalisme està en crisi, solucions d’esquerres’ ha tingut lloc al casal l’Olivera de Sant Boi. ‘Hem treballat i continuarem fent-ho per concretar les mesures des de la comarca s’han d’impulsar per pal·liar els efectes de la crisi econòmica’, ha explicat el nou president d’ICV al Baix Llobregat, Arnau Funes.

En aquest sentit, Funes s’ha compromès a treballar ‘per donar solucions d’esquerres a la crisi generada per un model que ha provocat precarietat i inestabilitat laboral, sobretot al Baix Llobregat que té el percentatge més alt d’aturats i aturades’.