Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Herrera retreu a ERC que s’acosti a CiU

L’aproximació dels republicans a la federació nacionalista, a pocs mesos de les eleccions, no ha agradat ICV. El secretari general dels ecosocialistes, Joan Herrera, ha assegurat que en l’actual context de crisi econòmica, la política catalana necessita un nou ‘gir a l’esquerra’, just el contrari del que representaria un acord entre CiU i ERC. En aquest context, Herrera lamenta que els republicans ‘obrin la porta’ a un possible pacte amb CiU, després que Joan Puigcercós anunciés la seva intenció de reunir-se amb Artur Mas per parlar del futur. El líder ecosocialista alerta que CiU ‘vol eliminar impostos per acabar reduint la despesa social’ i que un possible pacte d’ERC amb la federació nacionalista provocaria una sortida de la crisi ‘més traumàtica i més injusta’.

Redacció
Redacció 07/06/2010

Segons Herrera, un possible pacte faria ‘més traumàtica i més injusta’ la sortida de la crisi, amb ‘més esforç de qui menys té’ i amb ‘pèrdua de polítiques socials’. Assegura que ‘des d’un punt de vista mínimament progressista no es pot obrir la porta a qui vol un ajust dur que afecti els sectors més febles’.

En aquest sentit, Herrera ha manifestat que amb CiU no seran ‘equidistants’. Des d’ICV consideren que en l’actual situació de crisi econòmica, la política catalana necessita un ‘gir cap a l’esquerra’ que no representa CiU. En relació a l’aproximació d’ERC als nacionalistes, Herrera diu que ‘no val obrir la porta als que volen eliminar impostos, com el de successions, per acabar per reduir la despesa social’.

Herrera ha fet aquestes declaracions després que dissabte el president d’ERC, Joan Puigcercós, demanés reunir-se amb el seu homòleg a CiU, Artur Mas, per parlar de futur. Puigcercós va reconèixer que ja havia mantingut diverses trobades amb Mas i que vol fer reforçar-ne els vincles. El republicà, però, va matisar que li interessa una CiU ‘lliure d’hipoteques’ en relació a la investigació sobre el cas Millet.