Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Herrera respon a Álvarez que “els que van partits i doblegats són els usuaris de Rodalies”

El portaveu d’IU-ICV al Congrés dels Diputats, Joan Herrera, ha replicat aquest dilluns a la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, que ‘els que van partits i doblegats són els usuaris de Rodalies’. Herrera ha fet aquesta afirmació un dia després que la ministra assegurés que prefereix quedar ‘abans partida, que doblegada’. Herrera ha denunciat el ‘doble llenguatge’ del president del govern espanyol, quan ‘ve a Catalunya a demanar disculpes’ i posteriorment ‘va a Andalusia a blindar la pèssima ministra de Foment’.

Redacció 20/11/2007

Herrera creu ‘indignant’ que Álvarez ‘tregui pit’, quan és la ‘causant’ de la situació de Rodalies, juntament, segons ell, amb CiU i PP. A més, li ha recordat que és ‘propi d’una societat democràtica’ que ‘quan es fan les coses malament, s’assumeix la responsabilitat i es dimiteix’. Herrera sosté que Álvarez ha fet ‘polítiques de dretes’, ja que s’ha ‘preocupat pel TGV i ha descuidat Rodalies’. En aquest sentit, s’ha preguntat quants quilòmetres de Rodalies ha construït durant el seu mandat.

El dirigent ecosocialista ha afegit que a la ministra ‘no se l’ataca per ser de Màlaga’, tot afegint que les Rodalies les utilitzen ‘aquells que són descendents, o que van néixer, viure o treballar, molts d’ells a Màlaga’.

Herrera també ha denunciat el ‘doble de llenguatge’ de Zapatero, ja que ‘ve a Catalunya a demanar disculpes i va a Andalusia a blindar a la pèssima ministra de Foment’. ‘No és compatible demanar demanar disculpes i dir que la ministra ho està fent molt bé’, ha lamentat. A més, creu que el president espanyol ‘minimitza’ el problema de les Rodalies a Catalunya.