Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Herrera proposa Rodalies per a la demarcació de Lleida

El cap de llista d’ICV-EUiA al Congrés per Barcelona, Joan Herrera, ha proposat crear una xarxa de Rodalies per a la demarcació de Lleida. Aquesta proposta forma part del Pla Ferroviari 2014 que la formació ha elaborat per al conjunt de Catalunya. L’objectiu d’aquest pla és millorar la mobilitat de tots els ciutadans i oferir un servei ‘d’excel·lència per als desplaçaments que els ciutadans fan en les seves activitats diàries’. En el cas de les comarques lleidatanes, la formació proposa una inversió de 300 milions d’euros per millorar les comunicacions ferroviàries a la demarcació.

Redacció 17/01/2008

Herrera ha explicat que la proposta ferroviària per a les comarques lleidatanes inclou un servei de Rodalies amb la creació d’una línia de reforç entre Lleida i les Borges Blanques, una altra de nova que assumeixi l’explotació del tren regional Manresa-Lleida i connecti fins Almacelles (Segrià) i una nova línia entre Lleida i la Pobla de Segur.

El servei de Rodalies es complementaria amb les millores dels serveis de Catalunya Exprés, Intercity Catalunya i de mercaderies.

Herrera ha explicat que el Pla ferroviari de Catalunya vol donar resposta a les ‘mancances que hi ha actualment en la mobilitat quotidiana’ i alhora crear una xarxa ferroviària connectant les diferents ciutats i mitjans de transport públics. La inversió global prevista per desenvolupar aquest pla en el conjunt de Catalunya ascendeix a 7.095 milions d’euros.