Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Herrera, o una llista conjunta o la seva mort política

Barcelona (ACN).- El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, s'ha mostrat partidari d'una candidatura de confluència de les esquerres de cara a les eleccions del 27-S, superant el “patriotisme de les sigles del partit”. En una entrevista al canal 3/24, Herrera considera que és més important canviar les polítiques que mantenir les sigles de cada formació. Herrera ha defensat la confluència amb Podem, Procés Constituent i plataformes ciutadanes per les eleccions al Parlament i també la CUP. 

Redacció
Redacció 14/06/2015

Suplica a la CUP una acord per integrar ICV a la llista perfilada de Baños i Forcades

Herrera ha defensat mantenir, amb vista al 27-S, les candidatures de confluència de les esquerres per damunt de les sigles de cada partit. Ha assegurat que el més important no és el “patriotisme de les sigles d'un partit” sinó “el patriotisme dels drets de la gent, de la igualtat, del canviar les polítiques, crec que això és l'objectiu d'Iniciativa”. ICV sense espai polític, camí d’una mort anunciada.

“Volem ser alternativa a Catalunya”

Ha assegurat Herrera, que ha remarcat que ells sumaran amb “tots els que entenguin que el moment és extraordinari. Si la CUP vol tan de bo, em sap greu que no ho vulguin”. 

La CUP tant sols acceptarà ICV-EUiA en un paper secundari, Herrera camí de fer-se un Ricard Gomà

Sobre aquesta plataforma de forces d'esquerres, on no estaria ERC, ha dit, ha recordat que ja hi ha l'experiència de Barcelona, que era “una aposta de risc” que ha sortit bé i que per tant ara ja saben com fer-ho. “Avui ningú no ens perdonaria que no ho intentéssim”.

ICV té presses per tancar un acord unitari per salvar-se políticament

Ha admès que per confluir les forces d'esquerra hi ha molt poc temps. “El mes de juliol hauríem de començar a caminar i fer un procés no només d'acord de partits sinó també ciutadà, que ens permeti albirar aquesta alternativa al 27-S”. 

Pel que fa al procés de primàries d'ICV per triar els candidats en les pròximes eleccions, ha explicat que es començaran a fer el mes vinent.