Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Herrera intensifica la campanya per buscar aixopluc a Podemos el 27-S

Després de dinamitar la unitat sobiranista l’any passat, Iniciativa intensifica ara la cerca d’un altre espai on aixoplugar-se després de navegar sense rumb durant mesos. Joan Herrera ha entonat avui de nou el discurs de ‘la unitat de les esquerres’ per tornar a oferir-se subtilment a Podemos per formar una candidatura conjunta el 27-S. Tanmateix, els ecologistes només es presentaran amb altres partits en les eleccions municipals a 59 municipis dels 221 on es presenta. 

Redacció
Redacció 22/04/2015

Necessitats d'una unitat d'esquerres

‘Lluitem Junts i Juntes?’ és el lema d’Iniciativa pels comicis del mes vinent. Pretenen fer calar el missatge de la unitat d’esquerres i en aquest context Herrera ha explicat que el lema de campanya pretén “interrogar” la ciutadania sobre la conveniència d'apostar pels espais de confluència: “Només caminant junts i juntes, lluitant junts i juntes, creant espais de llibertat junts i juntes podem canviar la realitat”.

Podem només accepta anar junts amb ICV a 20 localitats

És una estratègia que busca incitar Podem a arribar a un acord com el de Barcelona a les eleccions del 27-S, en previsió d’uns resultats nefastos, com auguren les enquestes. Tot i això, només a 20 candidatures el partit de Pablo Iglesias ha acceptat fer pinya, un 9% de les llistes que presenta ICV. A més, en alguns municipis els membres de Podem han rebutjar aquest acord, com a Badalona, on han optat per la CUP. D’altra banda, la formació d’Herrera confluirà amb MES a 22 municipis, Procés Constituent a 12, ERC a 6, Avancem a 4, PSC a 3 i unirà forces amb la CUP a 2 localitats.