Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Herrera insta el PSOE a situar el salari mínim interprofessional als 1.000 euros

El portaveu d’ICV al Congrés, Joan Herrera, ha instat aquest dissabte al migdia el PSOE a ‘situar el salari mínim interprofessional als 1.000 euros’, en comptes de ‘fer tantes polítiques de xecs’. L’ecosocialista creu que és ‘incomprensible’ que les rendes i el poder adquisitiu de la ciutadania hagi disminuït ‘després d’anys de créixer econòmicament’, i s’ha queixat que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ‘només anunciï mesures electoralistes i efectistes, però poc efectives’. ‘És incompatible anunciar rebaixes fiscals i a la vegada un augment de la despesa social’, ha afegit.

Redacció
Redacció 24/09/2007

Herrera ha assegurat que els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) aprovats el divendres en el consell de ministres ‘semblen més pensats per veure què diu el PP que per afrontar les necessitats del país’ ja que, segons ha dit, ‘sembla que Zapatero pretengui silenciar les crítiques de l’oposició anunciant rebaixes fiscals, atorgant fortes inversions a les comunitats autònomes governades pel PP i no atenent les necessitats socials’.

El líder ecosocialista ha insistit que la seva formació no donarà suport als PGE ‘si no hi ha una orientació mediambiental, una orientació social i una forta inversió en rodalies i en les infraestructures de la quotidianitat’.

Joan Herrera ha fet aquestes declaracions durant el Consell Nacional dels Joves d’Esquerra Verda (JEV), en el qual hi ha participat per debatre l’estratègia política a seguir en les pròximes eleccions generals.