Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Herrera i Camats, un adéu sense cap autocrítica

Joan Herrera i Dolors Camats s'han acomiadat aquest dissabte de la coordinació nacional d'ICV en l'inici de la XI Assemblea Nacional a les Cotxeres de Sants. Una retirada produïda en el pitjor moment de la formació, sense discurs propi i abduïts dins les confluències d’Ada Colau i Pablo Iglesias. Tot i que formalment fa algunes setmanes que van ser substituïts per David Cid i Marta Ribas, la presentació de l'informe de gestió ha servit com a discurs de comiat per a tots dos. Tant un com l'altre han reivindicat les apostes per la confluència d'esquerres i pel referèndum que es van definir ara fa tres anys, insistint en un referèndum impossible i obviat el debat de federalisme o república.

Redacció
Redacció 09/04/2016

Herrera carrega contra ERC i la CUP per amagar el seu fracàs estratègic

 “A Viladecans podíem haver estat conservadors perquè veníem de bons resultats electorals, però no ho vam ser. Vam apostar pel referèndum i per la confluència. I ha estat un encert”, ha exclamat Herrera, que ha reconegut errors “tàctics”, però no “d'estratègia”.

Camats insisteix malgrat la desaparició política d’ICV absorbida per les confluències en l’encert de l’estratègia dissenyada  

Camats ha considerat completament vigents aquells objectius, que se sumen a la lluita contra l'austeritat, i ha lamentat que ERC i CUP hagin preferit “apuntalar” CDC enlloc de construir l'hegemonia de l'esquerra.