Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Herrera exigeix a Chacón que es comprometi perquè el Govern espanyol traspassi Rodalies abans de la campanya

El candidat d’ICV-EUiA a les pròximes eleccions generals, Joan Herrera, ha exigit aquest dissabte a Carme Chacón ‘menys promeses i subhastes electorals i més respecte per als usuaris de Renfe a Catalunya’ en relació amb la promesa d’invertir uns 12.000 milions d’euros si Zapatero guanya les eleccions. Herrera ha recordat que Zapatero ha incomplert massa promeses durant aquesta legislatura, entre les quals la que va fer en el debat de política general el juliol passat que Rodalies es traspassaria a Catalunya l’1 de gener d’aquest 2008.

Redacció 04/02/2008

Herrera ha fet aquestes declaracions a l’estació de Renfe de Molins de Rei on, acompanyat de l’alcalde de la localitat, Ivan Arcas, d’ICV, i pel president comarcal de la formació ecosocialista a la comarca del Baix llobregat, Lluís Moreno, ha passejat per la Fira de la Candelera. ‘El que haurien de fer els socialistes és assumir els deu mil problemes que han tingut els usuaris de Rodalies. A més, abans de fer promeses és necessari complir-les i, per tant, la ministra Chacón el que hauria de fer és complir amb la promesa que va fer Zapatero de transferir Rodalies’, ha assegurat Herrera.

Per al candidat ecosocialista, ‘Chacón no té cap credibilitat a l’entrar en aquesta subasta electoral’ i ha contraposat l’actitud del PSOE amb la d’ICV, que ‘des del 2004 hem anat avisant del que passaria a Rodalies si es feia entrar l’AVE a Barcelona sense haver posat el dia unes infraestructures depauperades’.

Herrera ha defensat el pla ferroviari 2014, elaborat per ICV, amb una inversió de 7.014 milions d’euros a Rodalies, el mateix que ha costat el TGV entre Madrid i Barcelona. Per això mateix, ha defensat un canvi de prioritats en les infraestructures i ha demanat que la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, no repeteixi en un possible nou govern de Zapatero.

En aquest sentit, a la carta setmanal del bloc de Joan Herrera, el candidat d’ICV-EUiA s’adreça a la candidata del PSOE per Barcelona, Carme Chacón, on li diu que pateix ‘un problema molt greu de credibilitat’ per vincular aquesta proposta de ferrocarril a Catalunya a una nova victòria de Zapatero. Herrera escriu una carta -no enviada- a la ministra Magdalena Álvarez on augura que aquesta no repetirà en el càrrec davant de Foment després d’aquesta promesa electoral de Zapatero i Chacón.