Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Herrera admet que l’actitud de Zapatero ‘condemna’ Catalunya a un ‘autonomisme pur i dur’

El secretari general d’ICV-EUiA, Joan Herrera, ha titllat les paraules d’aquest divendres del president Zapatero, a Tribuna de Barcelona, com una promesa ‘de tantes’. ‘Diu que ens entén i ens comprèn molt però sense comprometre’s a res’, ha criticat. El líder dels ecosocialistes ha lamentat la falta de concreció del president de l’Estat espanyol i ha assegurat que ‘l’actitud del president espanyol ‘ens condemna a un autonomisme pur i dur’ que no serveix per avançar cap al model federal. Segons Herrera, les mesures proposades per Zapatero aquest divendres ‘són bones paraules’ i mostra ‘d’un autonomisme reduït que no reconeix l’Espanya real, plurinacional i plurilingüe’.

Redacció
Redacció 25/07/2010

Segons el secretari general d’ICV-EUiA, Joan Herrera, ‘el PSOE ni entén ni vol entendre Catalunya’ i no ha sabut interpretar la reacció ciutadana de la manifestació del 10 de juliol a Barcelona ni la posició del Parlament de Catalunya. Pel líder ecosocialista perquè ‘ho entenguin’ cal una actitud de fermesa per parts de tots els partits polítics catalans a Madrid, però especialment del PSC i de CiU. En aquest sentit, Herrera ha criticat que, mentre CiU reclama un ‘Govern més fort’ amb els seus deu diputats a les Corts, la federació també està contribuint a les iniciatives del PSOE com la política de retallades socials i les ‘receptes de la dreta’ que impulsa el govern socialista per sortir de la crisi econòmica.

Herrera ha lamentat la falta de concreció i de solucions per part del president Zapatero aquest divendres en la conferència que va dur a terme a Barcelona i valora les seves promeses com ‘una de tantes’. El secretari general d’ICV-EUiA s’ha mostrat convençut que l’actitud del president espanyol condemna al país a un autonomisme cada vegada més ‘reduït’ i més fort que ‘no reconeix ni l’Espanya real, ni l’Espanya plurinacional i plurilingüe’.

Greuge en infraestructures a Tarragona

Bona part de les paraules del membre d’ICV aquest dissabte des de la ciutat de Tarragona han estat per criticar la falta de compromís de l’Estat amb el Camp de Tarragona després que aquesta setmana el ministre de Forment, José Blanco, anunciés l’aturada de l’autovia A27 entre Montblanc i Lleida. Herrera ha lamentat el greuge en mobilitat i infraestructures que arrossega ‘la segona àrea metropolitana de Catalunya i una de les més importants de l’Estat’ i ha qualificat de ‘nyaps’ algunes de les iniciatives que s’han posat en marxa a la zona com l’estació del TGV i la falta de comunicació entre l’estació i Tarragona.

Des d’Iniciativa han proposat l’alliberament del peatge de l’AP2 entre Montblanc i Lleida com a solució a l’aturada de les obres de l’A27 i han exigit una gestió ‘més raonable i més econòmica’ dels peatges que han de pagar diàriament molts ciutadans de la demarcació ‘condemnats’ a l’ús del vehicle privat per falta d’una xarxa ferroviària que millori la mobilitat entre aquestes comarques i també amb Barcelona.

Pel secretari general d’ICV-EUiA, ‘és curiós’ que el ministre Blanco freni l’A27, una infraestructura molt necessària per a les comarques de l’interior del Camp de Tarragona, mentre dóna el vist-i-plau a infraestructures que ‘no tenen consens’ a Catalunya com el Quart Cinturó.