Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Hereu va ocultar un mes l’informe sobre les irregularitats del Fòrum

|

- Publicitat -

Antoni Vives, de CiU, ha lamentat que ‘ens falta molta informació per poder exercir les nostres funcions, tal i com manca lla Llei de societats anònimes, que és la llei que regeix aquesta companyia’. El regidor de CiU ha explicat que l’informe va arribar a l’alcalde i aquest va prendre al decisió de passar-li a un home de la seva confiança, el gerent, Andreu Puig, que és membre del Consell d’Administració. Vives considera que hauria hagut de passar-lo al president García Bragado, i aquest compartir-lo amb la resta del consell, però no ho fa fins 28 dies més tard. Ha dit que ‘hi hagut ocultació entre ells i això ens sobta. No té sentit a no ser que tinguin problemes de comunicació interna i que algú considerés que era massa greu i calia tapar-ho de certa manera, no és normal’. Segons el regidor de CiU els directius de Bimsa ‘han defraudat la nostra confiança’ i ha afegit que CiU manté l’exigència de responsabilitats. Vives ha advertit que l’actitud de CiU canviarà en aquestes companyies, ‘començarem a demanar informació de tot allò que es vagi fent perquè no ens en refiem de que estiguin actuant conforme el que s’espera d’ells’.

Xavier Mulleras, del PP, ha denunciat que García Bragado ha impedit que es realitzés una fiscalització complerta de les inversions del Fòrum 2001-2004. Mulleras ha explicat que durant la reunión ha demanat ‘accés a la informació de les inversions del Fòrum de manera immediata, establint un calendari raonable d’anàlisi’. Pel que fa a la coneixença d’Hereu de l’informe, ha explicat que ‘durant vuit mesos Hereu ha ocultat l’informe de Bimsa als regidors del consistori, i després s’ha quedat mut per donar explicacions, tal i com va passar el passat 27 de febrer al plenari’. Per altra banda, Mulleras, ha presentat per escrit les 17 preguntes que no els va voler contestar García Bragado a la comissió de presidència estraordinària.

Publicitat

Ricard Martínez, d’ERC, ha demanat a Bimsa que faciliti tota la informació. ‘Hem demanat que hi hagin uns paràmetres clars i legals en relació a l’ús d’aquesta informació’, ha explicat. ERC també ha demanat un informe jurídic per saber quins són actualment els sistemes contractuals i d’adjudicació d’obres i serveis de les diverses subempreses que té Bimsa’ per unificar tots els criteris de contractació i d’adjudicació d’obres i serveis. Pel que fa a la possessió de l’informe per part d’Hereu, Martínez ha dit que no es volen pronunciar fins que sàpiguen ‘legalment quin és el procediment a seguir’.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde d’urbanisme, Ramon García Bragado, ha explicat que la reunió ha estat ‘molt tranquil·la i productiva’. Ha insistit en que l’acusació de CiU i PP respecte a l’ocultació de l’informe durant un mes al mateix García Bragado, que ha confirmat’ es deu a que aquests partits ‘han començat la seva particular campanya electoral i volen crear un cas de rellevància política davant uns fets normals i habituals’. Ha volgut ‘denunciar aquesta actitud poc respectuosa per crear una situació de dubtes al voltant de l’actuació de l’empresa’. Pel que fa a la seva posició contrària a que Bimsa demanés més informació a la Sindicatura de Comptes, García Bragado ha dit que ‘el consell d’administració no és un òrgan competent per demanar una informació’, sinó que això ho hauria de demanar el Parlament de Catalunya. Ha insistit en que ‘si alguna cosa no s’ha fet bé ho correggirem immediatament’ tot i que ha dit que ‘jo crec que hem actuat correctament’.

Han fet aquestes declaracions després de la reunió del consell d’administració de BIMSA a l’Ajuntament de Barcelona, que tenia com a un únic punt en l’ordre del dia la valoració de l’Informe de Fiscalització 23/2008, de la Sindicatura de Comptes, relatiu a la Societat ‘Barcelona d’Infraestructures Municipals, S.A.’ exercicis 2001-2004.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut