Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Hereu tem els ‘riscos’ de les primàries però es mostra disposat a ‘sumar i contrastar’ amb Tura

El president de la Federació del PSC de Barcelona, Jordi Hereu, s’ha referit aquest dissabte a les primàries per triar el candidat o candidata socialista que optarà a l’alcaldia de Barcelona. Considera que és un procés que contempla certs ‘riscos’ però també ‘oportunitats’ i que s’ha de fer ‘amb ganes de sumar i contrastar’ sigui quina sigui la opció que surti escollida. Ho ha dit en la cloenda de la jornada de debat ciutadà ‘Barcelona és capital, idees per seguir avançant’, que s’ha celebrat aquest dissabte al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Un acte programat prèviament a l’anunci de Montserrat Tura de voler encapçalar la llista socialista a les eleccions municipals.

Redacció
Redacció 16/01/2011

Hereu ha recordat que la jornada de debat era un acte ‘previ’ a aquest anunci. ‘No és per decantar-se’, ha dit fent referència a l’elecció del candidat socialista per optar a l’alcaldia de la capital catalana, ‘les properes setmanes ho farem amb plena llibertat’, ha afegit. El líder socialista ha definit la jornada de debat d”idees’ com ‘un pas previ als projectes’.

Precisament, el president de la federació socialista barcelonina ha definit la ciutat com ‘capital de les idees’ i de la ‘creativitat’ i ha destacat les diferents ‘dimensions’ en què exposa la seva ‘capitalitat’, arreu, sigui de Catalunya, però també d’una manera ‘diferent d’entendre Espanya’ i l”euroregió’ del sud d’Europa. ‘Representem un projecte vinculat a uns determinats valors, crec que majoritaris a Barcelona’, ha raonat.

És per això que un dels reptes per a les pròximes setmanes i mesos abans de la cita electoral del 22 de maig és lluitar contra la possible ‘indiferència’ de la ciutadania. ‘El nostre gran repte és que cap barceloní es quedi indiferent a l’hora de triar camins per Barcelona’, ha expressat. Jordi Hereu ha dit a més que ‘sigui qui sigui que hagi d’encapçalar’ la candidatura ha de treballar perquè ‘la Barcelona d’aquesta Europa que s’està tenyint tant de blau digui de manera ferma i decidida que sigui un punt vermell’.