Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Hereu gasta 800.000 euros en propaganda de la seva gestió a tres mesos de les eleccions

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha inaugurat aquest dimarts l’exposició ‘Barcelona Direccions‘, una mostra envoltada de polèmica ubicada al futur edifici DHUB, a la plaça de les Glòries. La mostra, amb un cost de 780.000 euros, fa un repàs als projectes de urbanístics i d’infraestructures del mandat i ha nascut envoltada de polèmica, ja que ha estat qualificada de ‘pura propaganda’ per l’equip de Xavier Trias. Tot i això, l’alcalde Hereu ha negat qualsevol intenció electoralista tot i la proximitat de les municipals, i ha defensat una mostra com aquesta perquè ‘Barcelona s’ha d’explicar, tenim l’obligació d’explicar el que hem fet i només faltaria que no ho poguéssim fer’. Tot i això, els convergents insisteixen que l’Ajuntament utilitza de manera ‘partidista’ els diners de tots els barcelonins, i han denunciat que l’exposició només estarà oberta fins el 27 de març perquè és la data límit ‘per fer propaganda sense incomplir la Llei electoral’.

Redacció
Redacció 22/02/2011

Jaume Ciurana (CIU): ‘No és més que propaganda’

Des del Grup de CiU a l’Ajuntament, que presideix Xavier Trias, el regidor Jaume Ciurana ha assegurat que aquesta mostra no és més que propaganda i critica la contínua utilització per part del Govern dels recursos públics de manera partidista. La federació nacionalista ha denunciat que la mostra es podrà visitar, curiosament, fins el 27 de març, ‘la  data límit que tenen les administracions per fer propaganda i no incomplir la Llei Orgànica de Règim Electoral General’.

‘Aquesta exposició no és més que pura propaganda, l’Ajuntament insisteix de manera deliberada en confondre informació i publicitat, publicitat partidista amb recursos de tots’, insisteixen els convergents. Per aquest motiu, Jaume Ciurana ha explicat que el Grup de CiU ha presentat una pregunta a l’Alcalde per tal de conèixer quin és el cost, per tots els conceptes, de l’Exposició “Barcelona Direccions” i quin ha estat el cost de tota la difusió de l’esmentada exposició (premsa, banderoles, anuncis…).

Ciurana ha recordat que el Govern que encapçala Jordi Hereu, en plena crisi econòmica, ha gastat més de 350.000 euros en felicitar el Nadal i es gastarà prop de 300.000 euros en l’enviament del número extra de la revista Barcelona Informació. ‘Demanem a l’Alcalde que deixi d’utilitzar els recursos per fer-se propaganda’, ha finalitzat el regidor nacionalista. 

Hereu: ‘Es fa a tot arreu’

‘El testimoniatge de Barcelona en temps de crisi global és molt rellevant’, ha explicat Hereu intentat argumentar la necessitat de Barcelona Direccions. I és que l’alcalde sap que des de l’oposició no està ben vista la posada en marxa d’aquesta exposició. Per això, Hereu s’ha avançat a les crítiques esperades al·legant que ‘no només tenim el dret, sinó l’obligació d’explicar tot el que hem fet’. ‘Només faltaria que no es pogués explicar. Es fa a tot arreu’, ha dit Hereu mentre desmereixia les crítiques qualificant-les de ‘legítimes però descomptades’.

El quart tinent d’alcalde, Ramón García-Bragado, ha estat l’encarregat d’explicar alguns altres detalls de la mostra, entre els que ha destacat el cost, que ascendeix a 780.000 euros. García-Bragado ha negat que sigui un preu elevat per una exposició d’aquestes característiques i ha detallat que és un preu per metre quadrat ‘equivalent’ a qualsevol altra mostra de l’Ajuntament. L’alcalde també ha sortit en defensa d’aquest argument al·legant que aquest és ‘el balanç de final de mandat més auster dels que hem fet mai’.