Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Hereu es fa el dur i demana al PSC que perdoni els avals a Tura i proclami ja els candidats

Les primàries del PSC de Barcelona ja tenen data, i els precandidats ja volen començar la carrera pel cap de llista. El primer secretari del PSC, José Montilla, s’ha reunit aquest divendres amb l’alcalde, Jordi Hereu, i l’exconsellera Montserrat Tura en dues trobades on els ha demanat que facin de les primàries un debat positiu. Així ho ha explicat Hereu en sortir de la reunió amb Montilla. En la trobada, l’alcalde també ha reclamat a la direcció del partit i a la federació del PSC barceloní que ‘faciliti’ la proclamació dels dos candidats sense ‘entrar a demanar els avals’ que el reglament marca. Per Hereu, això permetria poder començar ‘a treballar’ d’immediat i guanyar temps per les primàries.

Redacció
Redacció 15/01/2011

Montilla s’ha reunit, com a líder del PSC, amb Hereu i Tura en dues trobades per separat aquest divendres al matí. El primer a passar pel despatx del primer secretari socialista ha estat l’alcalde de Barcelona qui ha assistit a la reunió amb la intenció d’explicar-li ‘les raons per les que opto a ser candidat’ i reclamar que la direcció de la formació vegi les primàries com ‘una gran oportunitat democràtica’ i que mantingui ‘plena neutralitat’, una petició, aquesta última’ de la que Hereu no té cap dubte que es durà a terme.

Però de la reunió n’ha sortit una petició d’Hereu més destacada, ja que li ha demanat a Montilla que ‘faciliti el procés’ de les primàries. En aquest sentit, l’alcalde s’ha mostrat partidari que a cap dels dos que opten a ser cap de llista del PSC se’ls faci recollir el 40% d’avals que marca el reglament que necessitarien per poder participar. ‘He demanat a l’Executiva de la federació de Barcelona que proposi ja als dos candidats, que entrem ja a parlar de Barcelona i a confrontar les opinions sobre Barcelona’, ha explicat a la sortida de la trobada amb Montilla, a qui ha recalcat que, per ell, aquest és un ‘principi bàsic’.

Segons Hereu, Montilla li ha ‘demanat que ha de ser un debat positiu’ el de les primàries. ‘I així ho serà perquè així ho volem’, ha sentenciat l’alcalde. Per Hereu, ‘del que es tracta és de parlar de Barcelona i de com construir aquest gran projecte per Barcelona i confrontar-lo amb el nostre adversari que és el centre dreta, que no expressa cap alternativa de construcció de la ciutat’.

Hereu comença ‘ja i ara’ la cursa per les primàries
Per últim, Jordi Hereu ha volgut avançar que, més enllà de la data escollida per celebrar les primàries, ell i el seu equip, comencen ‘ja i ara aquest procés’. I és que per l’alcalde ‘el procés intern ha de ser ja l’inici del debat amb els ciutadans’. ‘Per mi només té sentint en tant que és una gran oportunitat per parlar del que hem fet i volem fer per Barcelona’, ha explicat, mentre s’ha mostrat segur de tenir el suport, en aquestes primàries, de tots els regidors socialistes del seu govern municipal. ‘Jo compto amb la seva confiança perquè estem treballant conjuntament dia a dia’, ha sentenciat.