Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Hereu desafia les retallades prometent ‘no parar res’ i alertant que CiU ‘aturarà’ Barcelona

En un context de retallades pressupostàries i estretors econòmiques a causa de la crisi, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, s’ha compromès amb els barcelonins a no aturar cap dels projectes que hi ha engegats a la ciutat davant l’amenaça de la retallades de la ‘dreta’ tot alertant que si Xavier Trias arriba a l’alcaldia ‘aturarà’ Barcelona. Hereu, proclamat aquest dissabte de manera oficial candidat socialista a l’alcaldia, ha assegurat que ‘mentre alguns troben el gust a aturar coses’, ell es compromet a ‘no parar res’. En aquest sentit, ha insistit a parlar de l’alcaldable de CiU, Xavier Trias, com un ‘titella’ del president Artur Mas que Barcelona ‘no necessita’. Un sondeig realitzat després de les primàries mostra una mínima recuperació d’Hereu però segueix atorgant una victòria còmoda a CiU.

Redacció
Redacció 26/02/2011

Hereu ha aprofitat el procés de primàries per demostrar que està disposat a ‘arriscar-ho tot’ per la ciutat i ha recordat que ‘la derrota només comença quan un se sent vençut’.

La Federació Socialista de Barcelona ha aclamat a un eufòric Jordi Hereu, que després d’imposar-se a Montserrat Tura en les primàries del cap de setmana passat, ha estat proclamat avui candidat a repetir en el càrrec el proper mes de maig. L’alcalde ha valorat precisament el procés de primàries com un dels factors perquè els socialistes confiïn en la victòria electoral a la capital: ‘hem debatut i hem contrastat, però ens hem respectat’. Hereu ha fet una crida a la ‘unitat’ per fer ‘un esforç sense precedents’ en els propers tres mesos. ‘Serem capaços de canviar la realitat i fer possible allò que fa dues setmanes la gent pensava que era impossible’, ha exclamat el candidat socialista.

En la cursa electoral, Hereu s’ha mostrat disposat a canviar, ‘fins i tot actituds personals’ per defensar els valors socialistes davant la possibilitat que l’Ajuntament canviï de color polític després de 32 anys. El projecte de la ‘dreta’, opina Jordi Hereu, ‘faria pagar la crisi a Barcelona’. El candidat socialista pensa que ell és l’únic que garanteix la ‘solvència’ dels darrers anys i la demostració que ‘sempre’ posa Barcelona per davant.

Mínima recuperació d’Hereu
El candidat de CiU a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, continua sent el favorit per guanyar les eleccions del 22 de maig, segons l’enquesta que publica ha publicat aquest divendres El Periódico, en què passaria dels 12 regidors actuals a 16-17. Tot i això, el sondeig també detecta que Hereu ha aconseguit frenar la sagnia de vots d’abans de les primàries i ara només perdria dos o tres regidors dels 14 actuals. En un sondeig fet el 6 de febrer, Hereu es quedava amb només 9 regidors i Trias n’aconseguia entre 18 i 19. En l’apartat de valoració dels candidats, Trias és el que obté la millor nota (5,8), seguit de Portabella (5,2) i Hereu (5,1).