Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Hereu assegura que les crítiques al debat amb Tura són exagerades i sobreactuades

Exagerades i sobreactuades. Així ha qualificat l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, les crítiques que han fet la resta de partits al debat que aquest divendres va protagonitzar amb l’altra candidata a alcaldable socialista, Montserrat Tura. Hereu ha afirmat que, ‘lluny de ser lamentable’, com ha dit Xavier Trias, és un debat legítim en el marc d’un procés democràtic com són unes primàries internes al PSC. Hereu ha afegit que veu al candidat de CiU ‘molt nerviós’ i preocupat i li ha demanat que es pronunciï sobre la retallada que ha anunciat el Govern en algunes inversions a la ciutat. En un acte amb els joves socialistes de Barcelona, l’alcalde ha expressat la seva preocupació per l’atur juvenil. 

Redacció
Redacció 13/02/2011

Hereu ha rebatut totes les crítiques que han fet la resta de partits al voltant del debat. Entre altres coses, ha dit que es van parlar de qüestions com la recuperació econòmica i la seguretat, que preocupen a tota la ciutadania, no només als militants i simpatitzants del PSC i que es van formular propostes des de l’esquerra. Hereu ha respost així al candidat d’ICV, Ricard Gomà, que hora abans havia lamentat que en el debat entre Hereu i Tura no s’haguessin tractat polítiques socials.

Respecte a les declaracions del candidat d’ERC, Jordi Portabella, en les que assegurava haver-se penedit d’algunes de les polítiques a les quals ha donat suport des de l’oposició a l’Ajuntament, Hereu ha declarat que és una ‘separació tàctica’ amb vistes a les properes eleccions municipals. A més d’agrair a Portabella el suport que ha fet durant a les grans estratègies de l’equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona, l’alcalde ha assegurat que aspira a que el PSC sigui el principal partit per ‘poder recompondre un govern d’esquerres’ i de progrés.

Davant dels joves socialites
El candidat a alcaldable del PSC ha participat aquest dissabte al vespre en un acte organitzat per les Joventuts Socialistes de Barcelona, en el marc de la campanya per les primàries que l’enfronten amb Montserrat Tura. Hereu ha expressat la seva preocupació per l’elevat atur juvenil i els efectes que està tenint la crisi econòmica sobre aquest col·lectiu. Segons ha dit, la manca de feina ‘podria frustrat molts projectes’ perquè l’accés al treball és una via per a emancipar-se i construir projectes de futur.

Hereu també ha assegurat que ‘els joves tenen moltes coses a dir i a decidir en el futur’ i per això s’ha proposat escoltar-los i comptar amb ells, així com amb altres col·lectius, per al seu equip. Després d’afirmar sentir-se ‘identificat’ amb els joves que han assistit a l’acte i comminar-los a lluitar i obrir-se pas, ha declarat que el projecte socialista per a Barcelona ha de portar ‘bastants gotes de rejoveniment’.