Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Harmonia unionista entre Unió, PSC, PP i Ciudadanos en un acte de SCC

UDC ja fa temps que no amaga el seu unionisme i ara ja participa a actes amb PSC, PP i Ciudadanos. Els democristians han participat a la presentació d’un llibre de Societat Civil Catalana amb el seu número 2 el 27-S, Martín Rodriguez Sol. Mentrestant, els socialistes han enviat a Àngel Ros, que finalment es treu la màscara i ja fa front comú amb la resta d’unionistes. L’exalcalde de Castelldefels del PP, Manuel Reyes, la número 8 a les llistes de C’s, Susana Beltrán, i el president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, han completat l’orgia unionista, on tots els ponents han mostrat molta harmonia. 

Redacció
Redacció 03/09/2015

Més unitat unionista que mai

La presentació del llibre ‘Veinte canciones desesperadas y un poema de amor… por Cataluña’, del directiu de Societat Civil Catalana, Mariano Gomà, ha servit per demostrar que l’unionisme és conscient de què s’hi juga el 27-S. Fa mesos que neguen el sentit plebiscitari dels comicis,  però durant l’acte, tots els ponents han coincidit a dir que ells, junts, són l’esperança per evitar que guanyi el sobiranisme. Un reconeixement implícit que en aquest referèndum de facto ells representen el bàndol del No.

Manuel Reyes, rabiós després de veure’s desplaçat de l’alcaldia de Castelldefels

Unió, PSC, PP i C’s han demostrat més entesa que mai i fins i tot l’exalcalde popular de Castelldefels ha arribat a dir que “ells es diuen Junts pel Sí, però junts som nosaltres, els partits representats aquí”. Paradoxalment, però, Reyes ha criticat amb ràbia i impotència la unitat dels partits sobiranistes a Castelldefels, que el van portar després de les municipals de maig a perdre la condició d’alcalde: “Els perdedors de les eleccions han fet un pacte nefast que ha portat al municipi a formar part de l’Associació de Municipis per la Independència”.

Segons Àngel Ros, la carta de Felipe González és “excel·lent”

Durant l’acte, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha dit que no hauria de ser en unes eleccions al Parlament on s’haurien de decidir les relacions Catalunya-Espanya, però no ha aclarit quin hauria de ser l’espai adient. A més, ha qualificat d’“excel·lents” les cartes que Felipe González i Josep Antoni Duran i Lleida han publicat recentment a la premsa.

Segons C’s, la democràcia està en risc si guanya el Sí

D’altra banda, Martín Rodríguez Sol ha criticat Lluís Llach i li ha dit que es pot viatjar a Ítaca, però amb bitllet. Al seu torn, la candidata de Ciudadanos i exvicepresidenta de SCC Susana Beltrán ha dit que en el 27-S Catalunya es juga poder perdre valors com la democràcia, l’estat de dret o el respecte als drets humans si la gent vota independència. L'acte ha comptat amb uns cent assistents, la majoria d'edat avançada i de classe alta. 

Relacionats