Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Hablaré catalán

|

- Publicitat -

Ara fa uns dies el jugador del Futbol Club Barcelona, Dani Alves, explicava que demanava a la gent que s’adrecés a ell en català ja que la seva intenció és parlar-lo el més aviat possible.

Rebuscant per la xarxa a directe.cat hem trobat una curiosa cançó. Es tracta d’un bolero que fou composat per un artista sud-americà. El títol ja ho diu tot: Hablaré Catalán.

Publicitat

La cançó prové dels anys 60 quan l’autor Aldemaro Romero es va enamorar d’una actriu catalana. Aquell amor de l’autor cap a Mònica Randall era mig frustrat perquè ell no sabia pas parlar català. Així que, per intentar arreglar-ho, va regalar-li aquesta cançó on li deia que ‘hablaré catalán dentro de un mes porque quiero decir en tu idioma montones de cosas’.

Una gran cançó (per la seva simboligia) que pot ser un gran incentiu per a tots aquells llatinoamericans que els costa tant entendre que aquí es parla el català i que forma part de la seva integració aprendre’n la llengua.

De fet, aquí teniu la lletra sencera i el seu vídeo:

Hablaré catalán
porque quiero decir
en tu idioma
montones de cosas

Hablaré catalán
y me voy a aprender
un millón de palabras hermosas

Para entonces decir
qué bonito es Montjuic
y que gran catedral es Gaudí

Y poder salpicar
de sardana y de mar
un piropo en las ramblas de aquí

Hablaré catalán
por todo eso y por más
además porque siento en mi boca
cómo es dulce decir
lo que puedo sentir
de manera que dentro de un mes…

Hablaré catalán
hablaré catalán
hablaré catalán
Molt bé…!

Però per si no ho sabíeu, us hem d’explicar que aquest bolero és força famós al món llatí. Aquí us mostrem un altre vídeo d’una versió free-acústica feta al carrer.

Però és que fins i tot el mateix bolero, interpretat per Maria Rivas, té un videoclip. El més estrany de tot és que sembla que està gravat a una població asiàtica com es pot comprovar per l’entorn i els edificis.

Fins i tot, una colla de catalans en van fer la seva versió freak. Pel que sembla és un regal per a un amic seu, en Joan. Un vídeo que no té preu.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut