Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Guiteras: “Avui és el colofó a tants anys de treballar junts els deu municipis del Moianès”

Moià (ACN).- L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, ha dit que la consulta que aquest diumenge se celebra per decidir si el Moianès es constitueix com a comarca, “és el colofó” a molts anys de treball amb els deu municipis afectats. Ha assegurat que la nova situació administrativa permetrà que els municipis tinguin nous serveis i capacitat per accedir a finançament. I ha dit que ara li toca al Govern complir el compromís del Parlament de que el Consell Comarcal del Moianès sigui una realitat just després de les eleccions municipals. 

Redacció
Redacció 22/03/2015

L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, ha defensat que la nova comarca suposarà “una racionalització de la despesa, un servei més proper i eficient al ciutadà”, a més a més d'arreglar un greuge històric ja que “el Moianès és una unitat geogràfica, social i econòmica des del segle XIII”. Ha destacat que “per fi” la comarca serà un subjecte polític i jurídic i per tant “un interlocutor amb la resta d'administracions”.
 
En relació a les veus reticents, Guiteras ha dit que “és injust” que no es valori bé els Consells Comarcals perquè són un instrument “amb el que també es pot treballar molt bé per la gent”. En aquest sentit, ha assegurat que durant la campanya electoral de les dues últimes setmanes ha aconseguit convèncer pel “sí” a molts que no ho tenien clar.
 
Un cop es coneguin els resultats, l'alcalde de Moià ha explicat que seran els Plens dels diferents ajuntaments els que hauran de ratificar les urnes. Després “li tocarà al Govern complir el compromís del Parlament” per crear el Consell Comarcal del Moianès en el mateix moment que es creïn la resta de Consells Comarcals després de les eleccions municipals.
 
 
Dionís Guiteras ha votat acompanyat de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que ha agafat com a exemple aquesta consulta i ha assegurat que “és pas a pas i vot a vot com s'ha de construir el nou país”. Sobre la possibilitat que el Tribunal Constitucional pugui invalidar aquest procés, Rovira ha recordat que la consulta “no és un requisits administratiu necessari” i que l'expedient està tancat. “S'impugni o no, el que haurem e fer és tramitar al Parlament amb la màxima urgència possible la llei perquè el Moianès sigui una comarca”.