Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Guerra ens declara la “guerra”: ja parla de cop d’estat i de suspendre l’autonomia

Barcelona (ACN).- Alfonso Guerra, vicepresident del govern espanyol en l'època de Felipe González, ha acusat el Govern de fer “un cop d'Estat a càmera lenta”, i ha criticat la passivitat de l'executiu liderat per Mariano Rajoy. En un article a la revista 'Tiempo' publicat aquest dimarts, Guerra considera que “el més preocupant” de la situació creada arran de “l'anunci d'un veritable cop d'Estat que esqueixaria una part de la nació” és “l'absència de la resposta corresponent de la societat”. A més s'ha mostrat partidari de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, que preveu l'adopció de “les mesures necessàries” perquè un governant compleixi les seves obligacions.

Redacció
Redacció 02/09/2015

Guerra la vella guàrdia torna a escena  

Guerra atribueix part de la responsabilitat de la situació creada a l'”esquerra”. Al seu parer, els partits que prediquen en aquest extrem de l'arc polític “no s'han atrevit” a aturar un programa que “representa el vell projecte de la burgesia catalana”. I afegeix: “Esglaia observar com els sindicats ballen l'aigua als ulls a Artur Mas i les seves monges coadjuvants. Quants segles marxa enrere!”.

Contrarietat per la manca de resposta dels governants i dels mateixos espanyols

L'exlíder socialista també es mostra contrariat per la manca de resposta dels governants espanyols davant del que considera un “veritable cop d'Estat que esqueixaria una part de la nació”. Guerra se sorprèn perquè davant d'aquesta situació “polítics i intel·lectuals estan preocupats perquè el govern pugui reaccionar a un acte de secessió”.

Per Guerra la democràcia del dret a decidir no té cap dret

És aleshores quan, a l'article, Guerra recull el text literal de l'article 155 de la Constitució espanyola, una disposició que considera “sensata” perquè, al seu parer, garanteix el compliment de les lleis. Alfonso Guerra també subratlla que davant d'aquesta normativa constitucional, les autoritats catalanes “venen practicant una mena de cop d'Estat a càmera lenta, amb la complaença dels partits polítics, els mitjans de comunicació, els sindicats i la patronal, i fins i tot d'alguna entitat esportiva. Un veritable monument a la covardia”.

Guerra tracta de covards a tots els independentistes

L'últim paràgraf de l'article està dedicat a Artur Mas, del qual opina que ha enarborat la bandera de la independència per “evitar retre comptes de la pèssima gestió com a governant”. Guerra considera que Mas ha fet “un salt al buit amb la conseqüència imperdonable de llençar pel precipici tot el poble català”. I acaba: “Fugir endavant és la forma més execrable de covardia”.

Relacionats