Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Guardans compara l’Avui amb La Razón i la Santa Inquisició

L’eurodiputat de Convergència i Unió (CiU), Ignasi Guardans, ha tornat a carregar contra els que el critiquen per la seva, suposada, falta de catalanisme per les declaracions que ha fet des que CiU ha anunciat que Ramon Tremosa serà el candidat de la federació a les properes eleccions europees. Guardans, en una entrada en el seu blog, ataca durament el diari AVUI, a qui acusa d’haver-se convertit en ‘una mena de versió catalana del patriotisme espanyol de La Razón’ perquè comparteixen ‘el mateix sectarisme’ i ‘la mateixa manipulació’. Després de les darreres declaracions de Guardans qüestionant el lideratge d’Artur Mas i les posicions de CiU, Felip Puig va advertir-lo que podrien aplicar-li mesures disciplinars.

Redacció
Redacció 27/02/2009

En el seu blog, Ignasi Guardans afirma que ‘alguns han decidit que tot allò que no sigui una adhesió personal i incondicional al seu model de país és, de fet, una traïció a la pàtria’. A més, comenta una cita d’un article publicat a la premsa, acusant de ‘dictador reprimit’ a l’autor per haver escrit sobre ell que ‘aquest home no sols s’ha equivocat de partit, sinó que en realitat s’ha equivocat de país’.

Finalment, carrega directament i sense embuts contra el diari AVUI, dient que s’ha convertit en ‘altaveu d’una mena de versió catalana del patriotisme espanyol de La Razón. Que curiós, veure com s’assemblen cada cop més els dos diaris. El mateix sectarisme. La mateixa manipulació. El mateix rebuig a tot allò que no es considera pur, amb pronunciaments que bé podrien ser una traducció catalana d’un discurs de tinent de la Legión: el matís o la prudència és covardia o tebiesa nacional. I això no ja sols en les opinions publicades (legítimes però monocolors) sinó en la pròpia informació’.

I remata el final de l’article d’aquesta manera: ‘Quina llàstima perquè mentre seguim clavant ganivetades a altres catalanistes només fem que debilitar allò que és comú. La Santa Inquisició, volent purificar a l’Església de l’enemic interior, només va servir per a fer-li un mal que va durar segles’.