Dilluns, 20 de Gener de 2020 - Edició 543
La República

Greenpeace proposa que Catalunya produeixi tota l’electricitat amb energies renovables

Greenpeace assegura que l’any 2050 Catalunya podria cobrir amb energies renovables el 100% del consum elèctric. Per això, diu que fa falta una inversió d’uns 18.000 milions d’euros, que es recuperarien en un termini d’entre 3 i 10 anys. Asseguren que potencialment Catalunya podria generar una quantitat d’electricitat 17 vegades superior a la demanda elèctrica de l’any 2050. Tot plegat, forma part d’un pla que ha elaborat Greenpeace a partir de l’anàlisis de la potencialitat de les energies renovables, anomenat informe Renovables 100% Catalunya. Aquesta entitat també exigeix a la Generalitat que el Pla de l’energia de Catalunya inclogui una reducció del 80% de les emissions de diòxid de Carboni per d’aquí 40 anys.

Redacció
Redacció 20/05/2008

Greenpeace creu que és totalment viable un sistema de generació que l’any 2050 produeixi amb energies renovables la totalitat de la demanda elèctrica de Catalunya. Segons l’informe Renovables 100% Catalunya, això es podria fer a partir d’instal•lacions renovables situades dins mateix del territori català. Calculen que la inversió per fer-ho possible seria d’uns 18.000 milions d’euros, que haurien de servir per crear centrals termosolars, parcs eòlics terrestres, biomassa residual o teulades solars fotovoltaiques.

En aquest sentit, diuen que la inversió es podria recuperar entre 3 i 10 anys, perquè els costos totals de l’electricitat generada serien molt favorables. Per tot plegat demanen a la Generalitat que assumeixi l’objectiu d’aconseguir l’any 2050 una reducció del 80% de l’emissió de gasos. També volen que realitzi una anàlisis tècnica amb l’objectiu d’aconseguir el 100% de l’energia a partir de fonts renovables.

Malgrat això, la delegada de Greenpeace a Catalunya, Anna Rosa Martínez, ha explicat que ja hi ha hagut contactes amb la Generalitat amb l’objectiu de potenciar les energies renovables, però assegura que l’actitud ‘ha estat sempre molt a la defensiva’. Explica que ‘creuen que les renovables han de tenir un paper marginal’ i que els ‘hi costa’ potenciar aquestes energies.

Relacionats