Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Gràcia acull aquest cap de setmana una jornada de 24 hores de vot anticipat

A tan sols dos mesos per a la celebració de la consulta sobre la independència a Barcelona, la recollida del vot anticipat es trasllada aquest cap de setmana a Gràcia en un context singular. Barcelona Decideix ha organitzat per a aquest dissabte i diumenge una jornada de 24 hores de recollida de vot anticipat amb fins a 30 punts de votació i la mobilització de 300 voluntaris. Després de la bona acollida que va tenir l’arrencada del vot anticipat al barri de la Barceloneta, on es va superar el 20% de participació, ara es pretén ‘igualar i fins i tot superar’ aquesta experiència a Gràcia, un barri que en principi és ‘territori favorable’, tot i que el clima i el fet que no sigui l’inici o el final del procés poden desmobilitzar els possibles votants.

Redacció
Redacció 19/02/2011

Aprofitant l’equador de la campanya de recollida de vot anticipat, entre dissabte i diumenge es desplegarà un dispositiu especial a Gràcia. S’iniciarà la jornada de 24 hores amb la recollida del vot ‘noctàmbul’ per continuar a partir de les 11 del matí de diumenge i fins les sis de la tarda amb urnes repartides pel barri.

El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, s’ha fixat com a objectiu ‘igualar, i fins i tot millorar, el gran resultat de la Barceloneta”. Al barri de la Barceloneta, el passat mes de desembre, va arrencar el vot anticipat amb una prova pilot, en la qual la participació va superar el 20%. Barcelona Decideix entén que Gràcia és en principi un territori favorable, però les temperatures hivernals i el fet que no sigui ni l’estrena ni la votació final del 10 d’abril, pot dificultar la recollida de vot.

La iniciativa s’ha presentat a la Sala de Plens de la seu del districte municipal ja que la consulta compta amb el suport del president del districte, Ricard Martínez, que ha saludat la iniciativa de Barcelona Decideix i li ha donat tot el seu suport, alhora que ha agraït la col·laboració de les entitats gracienques que s’hi han abocat ‘massivament’.