Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Governació amplia l’acord que obliga les operadores de telefonia a compartir infraestructures

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha signat un contracte marc amb els operadors Telefónica, Vodafone, Orange i Abertis, per compartir les infraestructures de radiocomunicacions al territori català. La signatura d’aquest acord, que s’ha produït en el marc del Mobile World Congress, té com a objectiu ‘evitar la construcció de noves instal·lacions allà on ja n’hi ha d’altres que poden oferir el mateix servei’, segons ha explicat el mateix conseller Ausàs. D’aquesta manera es pretén ‘fomentar la compartició de les infraestructures i els emplaçaments de forma recíproca’ per aprofitar les sinergies dels desplegaments de les diferents tecnologies.

Redacció
Redacció 17/02/2009

Ausàs ha fet un balanç del primer any de desplegament de telefonia mòbil rural i ha explicat la situació de cobertura de telefonia mòbil a les infraestructures viàries, en el qual ‘s’ha ampliat la cobertura a 360 nuclis de població, amb un total de 405 actuacions concertades amb els operadors’. El conseller ha explicat que ‘aquestes dades demostren la implicació i el grau de col·laboració entre el Govern català i els operadors’ per estendre les infraestructures de telecomunicacions i ‘donar un millor servei a la ciutadania’.

Aquest conveni forma part del pla Catalunya Connecta, que segons Ausàs és ‘una eina molt potent’ de planificació i execució de les polítiques del Govern català en matèria d’infraestructures de telecomunicacions. El Departament de Governació i Administracions públiques invertirà 20 milions d’euros durant la vigència del conveni, que s’estendrà fins al 31 de desembre de 2010, per a la construcció de les torres necessàries perquè els operadors puguin fer arribar la cobertura a aquests nuclis de població.

Fins ara, per demarcacions, s’ha donat servei a 34 nuclis a les comarques de Barcelona, 65 a les de Girona, 46 a les del Camp de Tarragona, 21 a les de Terres de l’Ebre, 92 a les de Lleida, 48 a les de l’Alt Pirineu i 54 a les de Catalunya Central.