Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Governació activa tres estacions base que donaran banda ampla a comarques de l’àmbit metropolità

El Departament de Governació i Administracions Públiques ha activat tres noves estacions base a les comarques de la Selva, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, les quals ofereixen internet d’alta velocitat mitjançant la tecnologia WiMAX. Les estacions estan a Rocagrossa (la Selva), Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental) i Montseny (Vallès Oriental), i afectaran els municipis d’aquestes comarques i del Maresme. Així, les comarques de Barcelona ja compten amb 23 estacions base d’aquest tipus. El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha assegurat que ‘dotar d’internet d’alta velocitat’ aquestes comarques ‘és clau per aconseguir la cohesió territorial del país’.

Redacció
Redacció 07/02/2008

Les estacions base que s’han activat permetran connectar-se a internet de banda ampla més de 165.000 persones de municipis de Tordera, Palafolls, Santa Susanna (Maresme), Montcada i Reixac, Terrassa, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Barberà del Vallès (Vallès Occidental), Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Franqueses del Vallès, Sant Pere Vilamajor, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Montmeló, Santa Maria de Martorelles, Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, La Llagosta, Mollet del Vallès i Montseny (Vallès Oriental).

La implantació d’aquestes estacions forma part del projecte de Banda Ampla Rural (BAR), que vol garantir les possibilitats de connexió a internet a tots els ciutadans de Catalunya amb independència de la població on visquin, i s’estructura en diverses fases. La primera ha inclòs les entitats de població de més de cent habitants i caps de municipi que no disposen de servei ADSL de l’Alt Pirineu i Aran, les comarques de Ponent, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

La segona fase engloba les comarques de l’àmbit metropolità, les comarques gironines i de la Catalunya central, i preveu la mateixa cobertura. El servei d’aquestes fases estarà totalment comercialitzat el 2008 per part de l’empresa adjudicatària, Iberbanda, que és la responsable de desplegar la xarxa.