Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Gordon Brown farà “qualsevol cosa” per evitar la independència d’Escòcia

El full de ruta d’Alex Salmond i els nacionalistes escocesos per celebrar un referèndum d’autodeterminació el 2010 ha provocat reaccions unionistes arreu del Regne Unit. Escòcia, liderada per l’Scottish National Party (SNP), ha pitjar fort l’accelerador i veu com el benestar econòmic que viu la nació, fruit d’una autonomia cada vegada més gran, podria multiplicar-se i crèixer encara més d’esdevenir un Estat independent. El mateix primer ministre britànic, Gordon Brown, ha cridat partits polítics, associacions i sindicats unionistes a lluitar conjuntament per tal d’evitar la secessió.

Redacció
Redacció 13/05/2008

A l’edició de diumenge del Daily Telegraph, Gordon Brown va demanar el suport de tots els partits, empresaris i sindicats que es declaren unionistes, per tal de fer pinya i afrontar ‘els perills de la separació’.

Brown ha arribat a afirmar que ‘faria qualsevol cosa’ per tal d’assegurar la Unió, amb un estil que, si bé es troba allunyat de les proclames militaristes dels unionistes espanyols, no deixa espai pel dubte i es mostra diposat a influir per tal d’evitar que Escòcia s’autodetermina.