Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Google reincideix i torna a discriminar el català

Ara fa uns mesos us explicàvem que el diari digital associat a directe!cat, AraGirona.cat, va denunciar a Google per discriminar-lo a l'hora de fer servir el servei de publicitat AdSense. Google va vetar el web al·legant que el català no es troba entre les 39 llengües amb les quals treballa. Després del ressò de la notícia, el magnat d'internet va rectificar. Ara, però, hi torna.

Redacció
Redacció 28/09/2016
El portal per cercar ocupació Infofeina ha contactat amb directe!cat per explicar d'una nova i discriminatòria decisió de Google. El buscador més famós d'internet ha decidit inhabilitar la publicitat al seu portal perquè, segons Google, “en aquests moments el lloc web no compleix les polítiques del programa AdSense (…) segons les quals els editors no poden col·locar el codi d'AdSense en pàgines amb contingut que estigui principalment en una llengua no disponible”.
 
Expliquen que des d'Infofeina van fer arribar de seguida una reclamació argumentant les raons que justifiquen que el català no hagi de ser una llengua bloquejada, i més tenint en compte que són 39 les llengües que accepta aquest sistema de publicitat (entre les quals algunes amb molts menys parlants que el català).
 
Infofeina diu que, de moment, no han obtingut cap resposta i, per tant, ara mateix els anuncis d'AdSense no apareixen a la seva pàgina “tot i haver-ho fet cada dia durant els darrers 2 anys”.

Relacionats