Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Google estrena un sistema de videconferència a través de Gmail

L’Skype ja té un dur competidor. Fins ara aquest programa s’havia convertit en el favorit de mols internautes alhora de fer videoconferències. Però ara se’ls presenta un dilema. Si més no, una altra opció per comparar i triar.

El gegant d’internet Google llança un sistema de videconferència a través del Gmail, el seu servei de correu electrònic gratuït. Es tracte de parlar i veure als companys que es tenen agregats al xat del mateix correu. És fàcil d’utilitzar i només, perquè l’usuari el pugui utilitzar correctament, s’ha de baixar una aplicació. El servei, com el Gmail, és en català.

Redacció
Redacció 13/11/2008

Els usuaris de Gmail que disposin de càmera podran ara parlar amb els seus familiars i amics a través de pantalles de vídeo accessibles des de les seves pàgines de correu electrònic, instal·lant extensions de programari disponibles en línia en gmail.com/videochat.

Els usuaris sense càmera també poden usar el servei que permet entrellaçar les converses de veu en els correus o en intercanvis instantanis de missatges.

El servei de veu i vídeo, similar a l’ofert per Skype (d’eBay), funciona tant en les Macintosh d’Apple com en els ordinadors que funcionen amb Windows de Microsoft.