Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Girona, la capital independentista de moda al món

La ciutat de Girona està vivint una explosió d’activitat, de creativitat i d’il·lusió que la posa de moda a Catalunya i que la situa com a model a seguir per l’empenta en temps de crisi. L’ascens del Celler de Can Roca torna a posar el focus mundial sobre la capital gironina que, per cert, va demostrar fa deu dies que la il·lusió és col·lectiva: els resultats electorals deixen 18 regidors independentistes dels 25 que conformen el consistori i gairebé dos terços de votants que donen suport a la plena sobirania. Girona és la capital independentista, i està de moda. 

Redacció
Redacció 03/06/2015

Catalunya, seu del millor restaurant del món en 6 dels 10 últims anys

La ciutat torna a acollir el millor restaurant del món, ja que el Celler de Can Roca va recuperar el tron mundial ahir, títol que ja va ocupar el 2013. La designació de la prestigiosa revista Restaurant deixa Girona i el país a l’olimp de la gastronomia. De fet, durant els últims deu anys, Catalunya ha comptat amb el millor restaurant del món durant sis anys –del 2006 al 2009, el Bulli va estar a dalt de tot, abans dels triomfs de 2013 i 2015 del Celler de Can Roca.

Joc de Trons, pluja de turistes

D’altra banda, Girona també ha omplert portades en els últims dies pel més que possible rodatge de la propera temporada de la popular sèrie Joc de Trons a partir de setembre. La popularitat i el turisme a la ciutat poden pujar com l’escuma en el futur, i el fet que Girona sigui la capital independentista de Catalunya ajudarà a la internacionalització del procés.

La il·lusió també es trasllada al futbol

La il·lusió gironina no s’acaba aquí, ja que la ciutat també està pendent de l’equip de futbol, que té l’ascens a primera divisió a tocar. Aquest diumenge el Girona pot certificar l’èxit si guanya contra un equip que no es juga res, el Lugo. El Sporting del Gijón, que li disputa la plaça d’ascens directe, es desplaça a casa del líder de Segona Divisió A, el Betis. És una oportunitat immillorable per l’equip català per sumar un tercer equip català a la màxima categoria.