Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Girauta ‘escup’ odi demonitzant CDC i la CUP

Les enquestes no somriuen Ciudadanos, que veuen com la progressió que havia de ser fulgurant s’ha encallat a l’Estat. A mesura que s’apropa el 26J la desesperació i nervis van creixent, i el número 1 del partit per Barcelona, Juan Carlos Girauta, no els ha pogut amagar. En una roda de premsa aquest matí, ha ‘escopit’ odi demonitzant al mateix nivell Convergència i la CUP. 

Redacció
Redacció 10/06/2016

Convergència, “empestada”

El dirigent de Ciudadanos creu que CDC està “empestada” a nivell estatal després del pacte amb la CUP perquè ningú hi vol pactar. “El PSOE ja ni tan sols vol l'abstenció d'ERC i de CDC, que era la centralitat i apuntalava els governs que no tenien majoria absoluta”, ha remarcat. Girauta denota amb l’afirmació que no dóna importància o no s’adona que el concepte ‘centralitat’ ha canviat tant a Catalunya com a Espanya. A més, amb l’afirmació, ignora els canvis interns dins de Convergència, que ja no comparteix grup parlamentari amb Unió i no està dirigida a Madrid per Josep Antoni Duran i Lleida.

CDC+CUP = monstre

D’altra banda, el cap de llista del partit taronja a Barcelona encara ha volgut més enllà, perquè ha opinat que la suma de convergents i cupaires dóna lloc a “un ésser aberrant, un monstre” perquè “no tot es pot ajuntar, no tot s'hi val”. En aquesta línia, Girauta ha preferit “no posar el dit a la nafra” sobre la situació que travessa l'independentisme ja que “el procés cau sol”.