Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Gerard Coca, nou Portaveu Nacional de les JERC, considera que aquesta generació és la que aconseguirà la independència

Gerard Coca ha estat elegit aquest diumenge al migdia al XXI Congrés de les Joventuts d’ERC (JERC) com a nou Portaveu Nacional, en substitució de Pere Aragonès, que havia desenvolupat aquest càrrec fins ara. Coca ha assegurat que aquesta serà la ‘generació que aconseguirà l’independentisme’, ja que els joves d’avui ‘no tenen por i tenen la ment lliure’, condicions que ha considerat d’oportunes per assolir aquesta fita. A més, ha explicat que ara ‘els joves s’estan despertant’ i que l’independentisme és ja ‘un fet comú i normal’ i que aspira a que sigui ‘majoritari’. 500 persones han participat al Congrés entre dissabte i diumenge, i ha conclòs aquest diumenge al migdia amb la participació del portaveu d’ERC al Parlament, Joan Ridao, i del Portaveu Nacional entrant.

Redacció
Redacció 12/11/2007

Per la seva banda, Ridao ha assegurat que les JERC és ‘la primera organització política juvenil’ de Catalunya, ja que té 2.000 militants adscrits a tot el territori.

El XXI Congrés de les JERC ha servit, ha explicat el portaveu, per ‘refermar les bases per assolir la independència en un temps no molt llunyà’, i per establir els ‘temes discursius estratègicament pels pròxims anys’, com per exemple l’habitatge o el medi ambient.

Coca ha apostat per emfatitzar el discurs mediambiental ja que, segons ha assegurat, ‘només aquells que estimen de veritat el territori el poden defensar’. El portaveu ha dit que aquest tema ha d’anar lligat amb el de la independència dels Països Catalans. ‘S’ha de vincular independència i medi ambient com les dues cares d’una sola moneda’, ha dit.

Gerard Coca també ha dit que el seu partit lluitarà per aconseguir aquestes fites ‘des de les institucions’ i de forma democràtica, i ha advertit que si ‘Espanya ens ataca, les JERC estarem a la primera línia del front’.

Coca ha fet una crida al jovent català per què ‘es mobilitzi’ no només a través de la política, sinó també a través de l’associacionisme, com els sindicats o les plataformes independentistes. ‘S’ha de treballar en xarxa’, ha remarcat. En aquest sentit, s’ha sumat a l’estratègia d’ERC d’aconseguir una ‘majoria social independentista’ per assolir la independència.

Unes 500 persones han participat en el XXI Congrés de les JERC, que s’ha celebrat durant el cap de setmana a l’Escola Universitària de Mataró. A més de Joan Ridao, el vicesecretari general de Coordinació Interna i Acció Electoral d’ERC, Xavier Vendrell, i el diputat parlamentari i impulsor del sector crític Esquerra Independentista, a més d’exportaveu de les JERC, Uriel Bertran, han assistit al Congrés. Una altra cara coneguda ha estat la d’un dels líders del Cercle d’Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena.